Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.05.2004 г.
9 май отбелязан тържествено в Перник и Радомир
Интегрирани гишета ще открива Пощата
Уволниха пияния полицай от Трън
Събрани боклуци направиха пожар
9 май отбелязан тържествено в Перник и Радомир
Любомира ПЕЛОВА
   Посланикът на кралство Белгия бе единственият дипломат, който се отзова на поканата за участие в тържествената сесия на радомирския
Общински съвет, посветена на 9-ти май - Денят на Европа.
На гости в Перник за Деня на победата бяха първият секретар в отдел “Консулски” на посолството на Руската федерация Александър Пожарский, както и ръководителят на Търговско-икономическата мисия в украинското посолство Валентин Шевальов. Те бяха приветствани от председателя на Общински съвет инж.Ненко Темелков. Стотици граждани и ветерани от войната положиха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите в градския парк. Прозвучаха слова за значението на 9 май като прелом в човешката история. Изтъкната бе ролята на страните от антихитлеристката коалиция за спазяване на човечеството от кафявата чума на фашизма, както и за приноса на българската армия в тази победоносна война. В Младежкия дом бе изнесена богата музикална програма, посветена на Деня на победата, в която бяха включени популярни руски песни и танци.
Гости на Радомир вчера бяха и народният представител Димитър Дойчинов, зам.-областният управител Методи Петров, преседателят на РКС на КНСБ Наташа Ангелова. В празничното заседание на местния минипарламент взе участие и най-новият почетен гражданин на Радомир поетът и писателят Георги Евдокиев.
Кукери прогониха злото от общината преди началото на празничната сесия, която бе водена от д-р Иван Стоев.
Стъпка по стъпка вървим към Европа. Имаме свободна работна ръка, плодородна земеделска земя, интелигентни предприемачи, невероятна природа, условия за селски и ловен туризъм.Трябва само да проявим повече активност за реализирането на проекти, използвайки възможностите, които ни предоставят предприсъединителните фондове, заяви вчера кметът на Радомир инж.Златко Стойчев. Ние имаме бъдеще като европейски град, което започва от днес каза още той, откривайки празничното заседание на Общинския съвет.
Радомир има богато минало и многолико бъдеще. От всички вас зависи не просто да станете европейски град, а да прекрачите достойно прага на Евросъюза, заяви в приветствието си зам.-областният управител Методи Петров.
Преди 50 години Белгия, Холандия и Люксембург дадоха старт на идеята за обединена Европа чрез системата Бенилюкс. Днес Европейският съюз обединява 25 страни от стария континент. Убеден съм, заяви белгийският посланик Филип Беке, че през 2007 година към голямото европейско семейство ще се присъедини и вашата страна. Дотогава обаче трябва да бъде извървян дълъг път. Не забравяйте обаче, че преговорите за ЕС са по-различни и по-тежки от тези за НАТО, които имаха политически характер. Сега ще се водят разговори по проблеми, засягащи самото общество. Европа още се гради и общата външна политика е нещо, от което всички се нуждаем, заяви още дипломатът, но отказа категорично да коментира проблема със съдбата на петте български медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.
Участниците в сесията изпратиха и благодарствено писмо до председателя на Еврокомисията в България Димитрис Коркулас за съдействието и подкрепата при реализирането на проекта “Моята Европа - да бъдем европейци тук и сега в Радомир”.
Вчера бяха наградени и най-добрите творби на участниците в конкурса за художествено и литературно произведение в конкурса “Обединена Европа - моето бъдеще”. Всички призове в литературния конкурс до 10-годишна възраст обраха възпитаниците на ОУ “Любословие”. Първото място спечели есето на Ива Иванова. С втора награда бе отличена Моника Венциславова, трето място бе присъдено на Елисавета Станкова, а поощрението бе отредено на Стефани Петрова. Във възрастовата група до 18 години на първо място бе класирано есето на Мая Александрова от ТПГ “Никола Вапцаров”. Второто място спечели нейната съученичка Вергиния Вергилова, а на трето място се класира Златина Ваташка от СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”. Две поощрения получиха Рая Ангелова и Симеон Симеонов.
В раздела за художествени творби първите две награди грабнаха възпитаниците на ЦДГ “Радомирче” Кристияна Ананиева и Кристиян Венциславов. На трето място бяха класирани две творби - на Радостин Методиев от ОУ “Архимандрит Зиновий” и на Теодор Стаменов от ОУ “Христо Смирненски”. При по-големите, в групата до 18-годишна възраст на първо и второ място се класираха творбите на Петя Борчева и Паулина Иванова от школото в с.Дрен, на трето място остана Евелина Михайлова от СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”.
В големия празничен концерт вчера в Радомир взеха участие над 350 самодейци.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система