Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.03.2004 г.
Над 2 хиляди подписаха в защита на кмета
10 000 лева ще плати бизнесмен опитал за заколи жена си
Още един наркопласьор задържан в ареста
От Великден на Великден
Над 2 хиляди подписаха в защита на кмета
Юлия КУЛИНСКА
   Над 2 хиляди подписа са събрани от Инициативен граждански комитет в подкрепа на действащия кмет инж. Антоанета Георгиева, каза говорителят на СДС Венцислава Крумова. Всички, които са се включили в подписката и ще се включат в нея, изразяват своята гражданска позиция и се обявяват в защита на политическата стабилност в Община Перник и в България. Подписалите се протестират срещу решението на Пернишкия окръжен съд за касиране на местните избори.
Подписката тече от понеделник и в нея се иска отговор на няколко въпроса - как се определя изборният резултат, кой носи моралната и материалната санкция за случилото се, каква е вината на кандидатите за кмет, участвали в балотажа за техническите “нарушения”, ако липсата на плик е мотив за касиране на изборите, то всички президентски, парламентарни и местни избори може да бъдат опорочени, ако това е мотив за касиране на изборите, то запазва ли се стабилността на политическата система в България?
Основен елемент на гражданското общество е възможността то свободно да упражнява своя вот и чрез гласа си да определя кой легитимно да го представлява във властта. За нас доводът на Пернишкия окръжен съд, че изборният резултат е предопределен не от броя бюлетини, а от липсата на пликове. За нас този довод е несъстоятелен и е обида за всички онези, които упражниха конституционното си право на избор, без значение за кого от претендентите. Ние считаме, че стабилността на демокрацията зависи и от стабилността на избирателната система, от сигурността, че упражнения от гражданите вот, няма произволно да бъде тълкуван в един по-късен момент в съда, се казва в подписката.
Ние не сме притеснени, независимо от решението, което ще постанови Върховният административен съд. Твърдо сме убедени, че ако има избори за кмет на Община Перник инж. Антоанета Георгиева ще спечели с много повече гласове, отколкото на сегашните. Защото за месеците, в които тя е на кметския стол свърши много позитивни неща за перничани и доказа, че може да управлява с можене и професионализъм, казаха от синята партия.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система