Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.03.2004 г.
Възражда се академичният дух в пернишкото образование
Тартори на наркобизнеса пипнати при полицейска спецакция
“Гергьовден” иска пак референдум за АЕЦ
Вземат клубовете на пет партии
Възражда се академичният дух в пернишкото образование
Юлия КУЛИНСКА
   Кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева се срещна с директора на департамент “Международно образование” Ирина Климкова и с директора на Българския център на Междурегионалната академия по управление на персонала д-р инж. Боян Боянов. Ръководството на висшето учебно заведение е на посещение в нашия град във връзка с организацията на първата учебна студентска изпитна сесия. На срещата бяха споделени идеи и взаимни виждания за развитието на българското висше образование и неговата европейска интеграция. Г-жа Климкова разказа за опита на МАУП в развитието на откритото образование и потребностите на съвременното общество от непрекъснато самообучение и усъвършенстване. Кметът инж. Георгиева от своя страна отбеляза, че от много години се правят опити за създаване на академичен дух в Перник, но по различни причини не може да се утвърди трайно звено на висшето университетско образование в града ни. Тя изказа своята категорична подкрепа за реализацията на този международен образователен проект.
Г-жа Климкова беше приета и от председателя на Общинския съвет инж. Ненко Темелков. На срещата присъстваха зам.-председателите Милан Миланов и Добрин Радин. Бяха изказани взаимни позиции за развитието на висшето образование в Перник и потребностите на перничани от висшето училище. Без изграждането на подготвен човешки потенциал в общината не може да се очакват добри резултати в завършването на трансформацията на пернишката икономика. Г-н Темелков изрази подкрепата си към развитието на Българския център за обучение на Междурегионалната академия по управление на персонала.
Тя е създадена през 1989 година като висше учебно и научно-изследователско заведение. В Академията се обучават специалисти по 12 специалности и 23 специализации. Учебното заведение е екредитирано по всички лицензирани специалности с право да издава дипломи за висше образование по държавен образец.
Академията по управление на персонала е най-големия недържавен ВУЗ на Украйна /над 36 хиляди студенти/, в състава, на който действат Президентски, Всеукраински университети, Научно-изследователски институт, филиали и центрове във всички области на Украйна, а също така и в чужбина. Те удовлетворяват потребностите от съвременни специалисти и усъвършенстват образованието. Академията осъществява обучение в дневна, вечерна и задочна форма /в т. ч. и дистанционна и кореспондентска/ форма по образователно-квалификационни степени - специалист, бакалавър, магистър.
Президентския университет на МАУП е основан през 1999 година в Киев. В осъществяването на този международен образователен проект днес участват представители на повече от 50 държави в света. Мисията на университета е да се развива като предприемчив, адаптивен, ориентиран към студентите и тяхната бъдеща реализация.
В началото на учебната 2003-2004 година МАУП откри свой учебен център за задочно обучение на студенти в България. Записаха се първите 100 студенти в две специалности. Обучението се извършва в образователно-квалификационни степени - бакалавър, специалист и магистър.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система