Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.02.2004 г.
Гневни роми се бунтуват пред Общината
“В и К” врътва кранчето на “Стомана Индъстри”
Ноу-хауто на корупцията
Гневни роми се бунтуват пред Общината
Юлия КУЛИНСКА
   Около 40 роми, участващи с Програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” окупираха Общинската администрация вчера. Те настояваха за среща с кмета инж. Антоанета Георгиева и заплашваха със стачка. Поводът за тяхното недоволство беше слухът, че на фирмата “Водолей”, в която работят, ще бъде прекратен договора с Общината и те ще останат на улицата.
Ние не сме роби, та всеки да прави с нас каквото си иска. Имаме семейства и деца, за които се грижим и няма да позволим да станем пак безработни, казаха те.
С посредничеството на репортер на “Съперник”, както и на зам.-кмета инж. Симеон Симеонов проблемът беше изяснен почти светкавично.
Четири фирми са имали сключен договор с предишното ръководство на Община Перник като партньори в изпълнение на Програмата на социалното министерство - “Водолей”, “Житен клас”, “Комуналстрой” и “Благоустройствени строежи”, каза зам.-кметът инж. Емил Димитров. Договорката с тях изтече в края на миналата година. С фирма “Водолей” е подписан анекс към договора, който изтича утре. Нямаме договор за партньор между общината и определена фирма, каза инж. Димитров.
По около 40 хилядарки на година е получила всяка една от четирите фирми.
Шестима души координатори, назначени на граждански договор, ще се грижат за хората, които участват в Програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Няма нужда от посредници, за да си вършим работата. За хората нищо няма да се промени.Те ще продължат да работят на същите места същата работа и ще получават същото възнаграждение, както
досега. Не виждам никакъв повод за тревога в това отношение, допълни зам.-кметът .
Но никой от общинската администрация не пожела да обясни на разярените хора, че всъщност проблем няма и тяхното “недоволство” и инспирирано от някой заинтересован собственик на фирма. Наложи се журналистите да обясняват позицията на Общината и да успокояват хората. И те ги разбраха. Само че протестиращите имаха и други въпроси към управляващите, на които пишещите не можаха да отговорят. Но си запазиха право отново да питат и чрез медиите да дадат отговор и на тях.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система