Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.10.2003 г.
Направиха моментна оценка на трафика
Интелектуалци подкрепиха Андреев
Старец загина на пътя
Полицейска спецакция контролира движението на пътя
Направиха моментна оценка на трафика
Любомира СЕДЕВЧЕВА
   Тренинг за извършване на моментна оценка по проблема за трафика на хора направиха вчера специалистите от КЕЪР и П.У.Л.С., работещи по проекта “Превенция на трафик на хора от, към и през България”. Изработването на методология за извършване на оценка на проблема събра експерти от “Асоциация Анимус”, “Джендър изследвания”, представители на Регионалния инспекторат по образование, на образователния отдел в Община Перник, представители на РДВР, на Агенцията за социално подпомагане, педагогически съветници от пернишките училища и хора от неправителствени организации в нашия град.
Това е второто събиране по проблема, засягащ трафика на хора, което се прави в Перник. На него бяха изяснени най-общите му измерения на проблема и законовата му регламентация, беше обсъдена методологията на базата, на която трябва да се изгради представа за проблема конкретно в нашия регион.
Всеки от присъстващите получи анкетни листи, които трябва да дадат отговор за информираността и нагласите към проблема. Анкетите бяха специално за възрастни. Отговорите, които те трябва да дават са свързани с уменията им да търсят работа и да проверяват коректността на агенции, предлагащи места за труд зад граница, както и за знанията им за местата, на които могат да търсят помощ, когато са извън пределите на родината. Отделна беше анкетата за деца, която ще измерва техните познания за проблема за трафика на хора. Различен е анкетният лист, който ще измерва нагласите по проблема на специалисти, които са работили или са се докоснали по някакъв начин до явлението. Те трябва да дадат отговори на въпроси за разпространяването му и неговата сериозност, както и за групите от хора, които са потенциални жертви и т.н. Въпросите в трите анкетни листа са смесени: отворени и затворени.
Тренингът се провежда във връзка с новоприетия Закон за борба с трафика на хора, който беше гласуван през май тази година. Законът предвижда създаването на национална комисия за борба с явлението, която ще е на подчинение на Министерския съвет. В някои от общините ще бъдат създадени местни комисии, приюти за временно настаняване на пострадалите и центрове за закрила и помощ на жертвите. За да се подпомогне изборът на районите, в които ще има местни комисии, трябва да бъде направен предварителен анализ на ситуацията по региони.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система