Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.08.2003 г.
Пари не стигат за кръстовището-убиец
Опасен диазепам иззет от пернишки аптеки
Тиквички по метър в Долни Раковец
Пари не стигат за кръстовището-убиец
Ефтика ГЕОРГИЕВА
   За трайното разрешаване на проблемите с опасното кръстовище в Драгичево има готов проект, каза вчера шефът на областната транспортна комисия инж. Иван Иванов. Проектът е свързан с изграждането на пътен възел на това място, а изпълнител на проекта е Агенция “Пътища”. Проблемите са преди всичко затруднения при финансирането, каза Иван Иванов. Трябва да се извърши и процедура по отчуждението на имотите край пътя, но това е по-малкият проблем, каза още той.
По този начин ще се разреши трайно проблемът с опасността на кръстовището, но досега също е свършена немалко работа, каза председателят на областната транспортна комисия.
Инж. Иван Иванов припомни извършените спешни и неотложни мерки за обезопасяване на кръстовището. На 14 ноември 2002 година в областната управа е получен тревожен сигнал за опасността от кметовете на селата Драгичево, Рударци и Кладница. Те са предложили да се сформира работна комисия и конкретни мерки като поставянето на светофар тип “бягащ пешеходец”, маркировки, осветление, изграждане на надлез или подлез, засилено полицейско присъствие и др. Със заповед на областния управител е назначена комисия с председател Иван Иванов, в която влизат експерти от всички институции. На 19 декември 2002 г. комисията е съставила протокол, в който е взела решение за извършването на спешни и неотложни мерки, както по какъв начин ще се разреши трайно проблемът с опасното кръстовище. До момента са изпълнени всички набелязани като спешни и неотложни мерки - поставен е светофар тип “бягащ пешеходец”, извършена е допълнителна сигнализация и маркировка на опасния участък, увеличено е осветлението с по-мощни лампи, възстановени са пешеходните пътеки и ограждения.
В петък, събота и неделя на кръстовището-убиец има засилено присъствие на КАТ.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система