Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.07.2003 г.
НОИ и РЗОК почнаха некоректни платци
БГ общинари се събраха на конференция
Днес спират движението по Е-79 за един час
Въпросът е в парите
НОИ и РЗОК почнаха некоректни платци
Ели СТОИЧКОВА
   НОИ и РЗОК- Перник засилиха контрола по внасянето на здравноосигурителните вноски, след като в началото на месец юни стартира съвместната работа между двете институции, съобщи Ралица Василева, завеждащ “Връзки с обществеността” в Здравната каса. По време на извършения контрол станало ясно, че само единични са случаите на неплатени осигуровки. Основният контигент, който използва медикаменти, напълно или частично платени от здравната каса, се състои предимно от пенсионери. При тях вноските са поети от държавата. От РЗОК - Перник напомниха, че основен обект на проверка са лицата, които попадат в категорията на самоосигуряващите се. В случай, че таксите не са внесени поне три пъти, лицата ще бъдат уведомени писмено, че правата им ще бъдат прекратени. Хората имат възможност да изплатят сумата в срок от 10 дни, след което осигурителните им права ще бъдат възстановени. Лицата, при които осигуряването е било прекратено по вина на работодатели или друго длъжностно лице, не губят своите права като здравноосигурени.
По данни на Националния статистически институт за 2002 година броят на населението в България е 7 845 500 души, които трябва да бъзат здравноосигурени. През 2002 година броят на реално осигурените лица е 6 823 354, което означава, че 87% от населението в страната и заплащало осигурителните си вноски.
От НЗОК съобщиха, че най-много неосигурени лица в страната има в София, Пловдив и Варна, а най-малко - в Разград и Велико Търново. При извършена през последните седмици проверка на 100 000 лица, които получават безплатни лекарства, напълно или частично платени от Здравната каса, се оказало, че нередовните платци са 7380 души. Прекратени са били осигурителните права на 4082 пациенти, които не са внесли сумите, въпреки предупреждението от страна на НЗОК. Те губят възможността да ползват безплатни лекарства и здравни услуги. 3298 души са внесли в НОИ дължимите суми, като от тях са събрани общо 353 540 лева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система