Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.06.2003 г.
138 пенсионери ще връщат пари
Илияна Кованджийска оглави Социални
За парите на един гуверньор
Грабеж в земенското лесничейство
Обмислят крути мерки срещу превозвачите - нарушители
Не е лесно на хората с увреждания в България
138 пенсионери ще връщат пари
Яна ТОДОРОВА
   138 са пенсионерите от Пернишка област, за които е установено, че са взимали пенсии в по-голям размер от полагащия им се, съобщиха вчера специалистите от РУСО. В 86 от случаите вината е в осигурителите, други 52 сами са укрили трудов стаж и доход след 1997 г. Установено е, че общият размер на надвзетата сума е равен на 30 024, 44 лева. Разликата лъснала, след като било открито несъответствие между данните на персоналния регистър и образец УП-2, който се подава при пенсиониране.
Изчисленията показват, че по вина на осигурителите са били изплатени в повече 8 494,73 лева, като 13000,31 лева от горната сума са натрупани лихви. Тези средства ще трябва да бъдат въстановени от работодателите. Индивидуалните суми за връщане не са големи и варират в порядъка от 99 ст до 324,54 лева.
Заради укрит трудов стаж и доход след 1997 година 52 пенсионери са надзвзели сума в размер на 21 529,71 лева, като от тях 4043,31 лева са лихвите. Тези средства ще трябва да бъдат възстановени от облагодетелстваните лица. Само през тази година специалистите от РУСО са се натъкнали на 37 нарушения, като в 30 от случаите вината е на осигурителите, а в останалите 7 - на лицата.
Поради констатиране на различия между внесените в пенсионното документи и данните от персоналния регистър през миналата година от инстанцията са изпратени общо 13 529 писма до работодателите. Целта на писмата била да се направи допълнително уточняване на документите за осигурителния доход. Пернишка област е в челото за страната по средния размер на пенсиите. В областта цифрата е 122,58 лева, при 102,36 лева за страната. Общият брой на пенсионерите в региона е 52 118.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система