Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.03.2002 г.
Откриха клиничната лаборатория в Радомир
Отвори врата ВИП-стая в хирургията
Руснаци активни в пиянски бой
Иван Владимиров обжалва намаляването на промила
6 пожара за 24 часа
Откриха клиничната лаборатория в Радомир
Красимира СТОЙНЕВА
   С тържествен ритуал в петък бе открита новата клинична лаборатория в Многопрофилната болница за активно лечение в Радомир. Открито бе и АГ-отделението, което е на един етаж с лабораторията в едно от крилата на недостроената местна болница. Средствата за довършване на лабораторията и отделението бяха дарени от испанското движение за мир, разоръжаване и свобода “Арагоса” от град Сарагоса. Над 150 000 лева са изразходвани за довършителните работи на крилото от 1 100 кв. м.
На тържествената церемония присъстваха г-жа Лола Албертос от испанската организация, главният секретар на областната управа Антоанета Стефанова, шефът на РЗОК д-р Николай Петков, шефът на РЦЗ д-р Иван Николов, кметът на Радомир Иван Владимиров и много гости от областта. Отсъстваха поканените депутати от пернишкия избирателен район, както и представители на здравното министерство.
Водосвет за откриването на двата медицински сектора отслужи архиерейският наместник отец Иван Плочарски, а лентата на клиничмната лаборатория прерязаха кметът Иван Владимиров и Лола Албертос. “Започнахме нашата хуманна дейност на Балканите през 1992 година, когато избухна войната в Босна. Тогава посрещнахме около 2 000 бежанци. В България дойдохме през 1996 година и оттогава до сега сме реализирали различни проекти и сме доставили хуманитарни помощи”, заяви г-жа Албертос. Тя съобщи, че за Радомир и болницата в града пътува голям ТИР с хуманитарна помощ и един реанимобил “Нисан Ванет”. Всеки момент товарът ще пристигне в града, уточни представителката на испанската организация.
Кметът на Радомир благодари от името на общината, на болницата и обществеността на града за проявения хуманитарен жест. “Много се опитвах да не се вълнувам, но не успях. Трогнати сме, че в този труден за България период ни помагате”, изрази благодарността той и поднесе и на г-жа Албертос плакет, символ на града.
“Умишлено потърсихме символа 8 март - Международния ден на жената, заради неповторимото й качество да бъде майка”, заяви при откриването на АГ-отделението д-р Ивиан Бенишев, и. д. на МБАЛ. Отделението има 8 стаи и една ВИП, лекарски кабинети, родилна зала и 2 родилни легла, реанимационен сектор за бебета, а обстановката за нашите представи е лукс. Стаите за родилките са с креватчета и за бебета, така че майките непрекъснато ще са до новородените..
Новооткритите лаборатория и АГ-отделение са неоценима придобивка за радомирци особено в трудното време, в което живеем.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система