Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.05.2011 г.
Гражданска инициатива в подкрепа на Янакиева за втори мандат
Перничанин стана трети на Балканиада по шахмат
Сексуално посегателство
апропо
1112 зрелостници се потиха с „Книгите” на Атанас Далчев
Фармацевтите от Перник се събират утре на протест, ще искат оставка
Гражданска инициатива в подкрепа на Янакиева за втори мандат
Александра ИЛИЕВА
   
През юни това ще се обяви официално

Миналата седмица, в сладкарницата на ОМД-Перник се състоя за четвърта година станалата вече традиционна „Среща на поколенията”. В нея взеха участие бивши младежки дейци, работили в структурите на ДКМС и дали своя принос за развитието на Перник, съобщи Геновева Количкова.
Оценявайки безспорните качествата на настоящия кмет Росица Янакиева, нейните приятели и колеги от младежките години предложиха да се даде старт на инициатива за издигане на кандидатурата й за втори мандта като кмет на Перник. В рамките
на срещата бяха събрани повече от 120 подписа. Участниците са на мнение, че със своето влияние могат да мултиплицират инициативата сред неправителствения сектор и различни съсловни организации в търсене на по-широка подкрепа. Васил Стоянов, който е председател на клуб „Единство” в НС на БСП, е един от авторите на инициативата и в обръщението си към присъстващите отбеляза, че за такъв кмет могат да мечтаят във всеки един град и населено място на страната. Идеята се е родила преди срещата, защото съвпада с годината на изборите. Стоянов допълни, че хората се учат от грешките си и призова перничани на кметските избори да поставят нещата на мястото им, гласувайки доверие на успешния кмет в лицето на Янакиева. Той прикани да се доверят на човека, който показа, че може да надгражда и когото пазнават, а не на тези с голите обещания. Лидерът на социалистите в Перник Ненко Темелков заяви, че на предстоящата през юни общинска конференция ще бъде публично оповестена кандидатурата за кмет на Перник, която е Росица Янакиева. Темелков откри символика със 120-те подписа, чиято цифра съвпада с годишнината от основаването на партията. Той също постави висока оценка на работата й като кмет и изрази своята увереност, че кметът на община Перник отново ще бъде от БСП на предстоящите избори. В духа на приемствеността на срещата Темелков използва възможността да предсатви младото поколение политици, номинирани за за кметове на населени места, общински съветници и членовете членове на НС на БСП, участници в срещата.
На свой ред Янакиева заяви, че през всичките си 15 години в политиката се е стремяла да съгражда наследеното и съградено от поколенията преди нея. Тя благодари за доверието на своите приятели и подчерта, че ако тя е кандидата на БСП ще се бие така, като трябва и си заслужава. Янакиева допълни още, че си дава сметка за отговорносттта, която поема, но е категорична, че Перник трябва да се управлява от БСП.





Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система