Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.01.2003 г.
Колекционери на оръжие се обединиха в клуб “Традиция”
Измъкват деца в чужбина с фалшиви паспорти
Трима бият районния прокурор Н. Цветков
Селските рейсове по-скъпи с 10 ст
Прокурорски сериал
Колекционери на оръжие се обединиха в клуб “Традиция”
Любомира СЕДЕВЧЕВА
   24-ия регионален клуб на Национално дружество “Традиция” беше учреден в края на миналата седмица в нашия град. Организацията обединява хора, които имат отношение към огнестрелното и хладното оръжие, колекционери, любители на историческите пушкала и саби.
Гости на пернишкия клуб бяха председателят на Националното дружество Георги Маринов, популярният актьор Джоко Росич - член на Управителния съвет на организацията, председателят на столичния клуб Танчев и др. На присъстващите бяха показани знамето на организацията, огнестрелно и хладно оръжие.
Любителите на военните униформи също не бяха разочаровани. Част от членовете на “Традиция” бяха облечени в тях.
Началото на дружеството е поставено през 1986 - 1987 година, когато в читалище “Владимир Заимов” в София се събират първите ентусиасти и правят клуб за история на оръжието. Сегашната организация обединява хора с интереси не само в областта на историческото оръжие, “Традиция” си е поставила за цел патриотичното възпитане на младите. Тя се опитва да развива интереса към националната ни и военна история. Една от целите на дружеството е да съхрани предметите с историческа стойност. Съвместно с Историческите музеи в страната вече правим изложби на оръжия и униформи, каза председателят на организацията Георги Маринов.
Прекланям се пред хората, които през всичките тези години работят за идеята, каза филмовият актьор Джоко Росич и допълни “по-патриотична организация от нашата няма. Над нашето дружество няма никой, над нас е само трицветното знаме на България”.
Върховният орган на национално дружество “Традиция” е Общото събрание, което се събира всяка година. Организацията има Управителен съвет и ревизионна комисия. Председател на пернишкия клуб стана Николай Иванов, а членове Димитър Асенов и Георги Михайлов. ревизионната комисия е с председател Десов и членове Петър Трендафилов и Иван Димитров.
На събранието беше взето решение пернишкия клуб да носи името на Кракра. Членовете на “Традиция” поднесоха цветя от името на организацията на паметника на войводата в центъра на града.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система