Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.03.2011 г.
Проверяват водните обекти в Пернишко
Започва приемането на заявления от ОП”Рибарство”
„Лов на дребни хищници” и „Хан Аспарух” ще гледат перничани в Младежкия дом
Станислав Тодоров от Шумен ще свири мача “Локо”(Сф) – “Миньор”
АПРОПО
27-ми март – Ден на освобождението
Проверяват водните обекти в Пернишко
Любомира ПЕЛОВА
   

В Пернишко започват масирани проверки на потенциално опасните водните обекти в региона. Инспекциите ще се извършват от междуведомствена комисия със заповед на областния управител Иво Петров. Ще бъде направена проверка на техническото и експлоатационно състояние и аварийно планиране на язовири, хвостохранилища, шламохранилища, сгуроотвали, ВиК – системи, открити рудници, кариери за добив на инертни материали, съобщиха от областната администрация.
Основната задача на комисията е определянето на засегнатите участъци от пътната и ж.п. инфраструктура, предпазни диги и други инфраструктурни обекти, засегнати от вредното въздействие на водите през 2010 г. Експертите ще проверяват участъците, за които има издадени разрешителни за ползване на воден обект с цел изземване на наносни отложения, както и кариерите за добив на инертни материали по смисъла на закона за подземните богатства.
На заседанието на комисията, проведено преди ден, заместник – областният управител Георги Шарлачки припомни събитията от 4 декември м.г., когато наводненията нанесоха големи поражения и материални щети в целия регион. Той припомни, че до тежките последици от водната стихия се е стигнало, защото някой определено не си е свършил работата. Затова зам.губернаторът настоя всички да бъдат по-прецизни и отговорни, за да се предотвратят подобни случаи.
Инспекциите имат за цел предотвратяване на евентуални наводнения. Вчера комисията извърши проверка на състоянието на сгуроотвалите „7-ми септември” и Кудин дол и язовирите Бушляк и Студена. Инспекциите ще продължат до 22 март 2011 г. по предварително утвърден график. За целта кметовете на общините трябва да осигурят присъствието на собствениците, наемателите или концесионерите на хидро-техническите съоръжения, припомниха от областната администрация


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система