Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.11.2010 г.
Ден на отворените врати в пернишката полиция
Навлязохме в есенно-зимния сезон, пиков за движението
Баскетболистките ни приемат НСА "Делта"
Имот до имота
апропо
Ден на отворените врати в пернишката полиция
Любомира ПЕЛОВА
   
За дванадесети път, след 55 години прекъсване, празнуват полицаите

По традиция Областна дирекция на МВР в Перник отбелязва празника с “Дни на отворените врати на полицията” – поредица срещи с обществеността, насочени към нуждите и интересите на различни възрастови и социални групи. На 8 ноември, когато се навършват 131 години от основаването на българската полиция, от 9 до 15 часа вратите на всички районни управления “Полиция” в областта ще бъдат отворени за граждани, желаещи да посетят институцията.
Честването като професионален празник е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява: "Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда на патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите".
С телеграма № 7932 от 24-ти септември 1924 година, министър Русев нарежда на столичния градоначалник и окръжните управители: "За патронен празник на цялата полиция в царството се определя Св. Архангел Михаил - 21-ви ноември / 8-ми ноември - нов стил/". Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. С решение на Министерския съвет, традицията 8-ми ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1998 г., и тази година той се чества официално за дванадесети път, след 55 годишно прекъсване .
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система