Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.10.2010 г.
Държавният глава празнува със земляците си Деня на града
“Атака” срещу членството на Турция в ЕС
Дончев: Благодаря ви, че така посрещате този празник
„Струмска слава” получи седем гола от лидера в групата
Супер Бианка - арестувана заради президента в Перник
Веселото село
апропо
Държавният глава празнува със земляците си Деня на града
Любомира ПЕЛОВА
   
Винаги ще работя за моя роден град, заяви президентът

Президентът на Република Българя Георги Първанов вчера празнува със земляците си Деня на града. Той бе посрещнат с много цветя от общинската и областна управа и десетки граждани тойчно в 10,30 часа. Преди да се включи в официалните тържества, държавният глава проведе кратка среща с кмета на Перник росица Янакиева, областния управител Иво Петров, председателя на ОбС Добри Митрев, пернишки народни представители, на която бяха обсъдени проектите, по които се работи в момента, състоянието на спорта, образованието и инвестициите.
„Ще помагам на моя роден град и когато напусна президентския пост. Градът ни се развива доста динамично през последните години, въпреки кризата. Радвам се, когато минавам по моята улица, улицата на която съм израснал и виждам нови перспективни сгради като тези на „Технополис” , „Явор”, „БИЛЛА”, бизнес център „Елена”, в който е настанен и най-младият университет в България. И тук искам да подчертая – щастлив съм, че моят Перник вече е университетски град! В Перник досега има добри инвестиции и мисля, че и вбъдеще инвестиционният интерес към Перник ще продължава”, каза държавният глава и похвали правителството за помощта, която оказва на града за възстановяването на опожарения пернишки театър.
„Аз винаги ще бъда съпричастен към успехите и към проблемите на моя роден град. И на срещата с представителите на общинската и областната управа говорихме за онова, което трябва да се направи от театъра до големите проекти като индустриалната зона например, защото те ще дадат друга перспектива на Перник” каза още президентът.
„Радвам се, че в условията на тежката икономическа и финансова криза, в условията на сериозния недостиг на финансови средства, заради ограничения бюджет, с който разполага общината, все пак се търсят и намират средства, за да може да покажем крепостта на Кракра Пернишки с целия си блясък. Тя е символ на непоколебимия български характер. Скоро тя ще бъде показана на туристите и на младите перничани, които тепърва ще учат историята“, каза Първанов.
Държавният глава подчерта, че в тези дни си припомняме, че Перник е индустриалния център на България. Това личало в модерните обекти, изградени с чужди инвестиции в града.
„Виждам обаче, че и Перник, като много други общини, е с не разплатени разходи. Това е голямо изпитание за кмета. Тук е моят първи апел, когато се прави новият бюджет, да не се допусне тежестта на изхода от кризата да падне върху общините. Защото това означава проблеми, преди всичко в социалната сфера“, каза още президентът.
Той поздрави кмета Росица Янакиева, че е успяла да намери вярното решение и да заложи на европейските програми и средства.
„Бъдещето е в изграждането и развитието на индустриалната зона в Перник. Това е мястото, където ще се съберат много чуждестранни инвестиции и които ще дадат много работа на перничани“, допълни президентът.
Той отправи апел към правителството да не са хората от тежките професии, тези които ще понесат тежестта на кризата и да не са най-потърпевши от новата пенсионна реформа, която се умува. Според него е добре, че Перник има университет, но в него трябвало да бъде осигурено високо качество на образованието.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система