Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.09.2010 г.
Формациите към Двореца в началото на творческия сезон
Боже, опази!
апропо
„Тапата” при Драгичево остана, движението – кошмар през уикенда
Полицай сече незаконно в частна гора в брезнишкото село Садовик?
ЦСКА ще плаща за Румен Трифонов
Формациите към Двореца в началото на творческия сезон
Виктория СТАНКОВА
   

Духовият оркестър при Общински комплекс "Дворец на културата", с диригент Трифон Трифонов, участва в честването на 102 –та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Със своите изпълнения на патриотична музика по време на официалната част в деня на празника, оркестърът създаде приповдигнато настроение у перничани.
Ансамбълът за народни песни и танци „Граовска младост” също постави началото на своите изяви през новия творчески сезон. Една от основните цели пред ансамбъла ще бъде обогатяване на репертоара с шопски мелодии, мелодии от Пиринско, тракийски хора и ръченици, странджански пиеси, музика от Добруджа, както и много други пиеси от утвърдени творци в България. Друга голяма цел, стояща пред ансамбъла през новия творчески сезон, е изработването на DVD с танц и музика, което включва инструментални пиеси, в изпълнение на Народния оркестър към АНПТ„Граовска младост”. Народният оркестър, с диригент Венцислав Андонов, съпровожда концертите и изявите на самодейните формации, включени в състава на ансамбъла и вече разполага със свой самостоятелен компакт диск.
През новия творчески сезон Духовият оркестър, който има в репертоара си много разнообразни по стилове и жанрове творби, планира да направи цикъл от филмова музика, с който да обогати своите изяви, сподели диригентът Трифон Трифонов. Оркестърът ще продължи да работи с ВИГ”Ванила”, ще бъдат разучени и нови маршове, хора, репертоарът ще включва нови аранжименти и оркестрации. Приоритетни за оркестъра ще останат концертите, свързани с националните ни празници, както и с общоградските прояви и чествания.
Всички формации в Двореца на културата ще продължат добрите, утвърдени вече практики за концертиране пред най-младата аудитория в училищата и детските градини на територията на общината и областта.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система