Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.09.2010 г.
Граничен град се променя чрез защитени проекти
Ненко Темелков: “От БСП зависи да излезем от кризата”
Тежките раници изкривяват гръбнака на учениците
Йордан Тодоров премина от "Стяуа” в "Миньор"
апропо
Кон за кокошка
Граничен град се променя чрез защитени проекти
Любомира ПЕЛОВА
   
Ще сменят и водопроводи черз разработка

Работен проект за подмяна на водопровода и канализацията в Трън готви общината , съобщи кметът Станислав Николов. Тръбите в пограничния край са на повече от половин век. С разработката ще се кандидатства за финансиране по оперативна програма „Околна среда“.
Процедурата за проекта вече е открита. Тя е на стойност 291 хил. лв. Трябва да бъде изработен и идеен проект за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води.
Градоначалникът на Трън Николов поясни, че е необходимо да бъдат подменени около 20 километра водопроводна и още други 20 – канализационна мрежа. Кметът допълни, че старите тръби непрекъснато аварират. През уикенда избил главния водопровод в района на болницата по време на подмяна на паважа на улицата. Каменните блокчета били отнесени от водата и се наложило да бъдат пренаредени. В общинския център имало и квартали, в които все още няма ВиК мрежа.
Общинският бюджет никога не е бил достатъчно голям. Само за три години обаче, чрез проекти, градът коренно промени вида си, признават и местни, и гости,
Досега Трън е спечелил три разработки по различни програми. Сега е внесен и чака одобрение и проект за саниране на училището, което е защитено и е единствено в общината. В комисията по бедствия и аварии е внесен проект за изграждане подпорни стени на свлачището за село Банкя, което през пролетта създаде много проблеми на общината, прекъсна достъпа до селото и застраши от скъсване водопровода за Трън. Проектът е за около 700 000 лв. и ако бъде одобрен, ще се реши проблемът , пояснява кметът Николов. В момента се разработвал и проект за ремонт на пътищата за десет село от общината. Той ще бъде внесен този месец и е на стойност 6 млн. лв. Едно от направленията е село Бусинци, където се намира прочутият музей на бусинската керамика.
В момента тече и вторият етап от реконструкцията на централния градски площад, след като бяха преведени 700 000 лв. по спечеления проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. Кметът се надява за Деня на града, който тук се празнува на 14 октомври, обновяването на площада да приключи. Проектът включва изграждането на фонтани, детски кът, сцена, озеленяване, нови стилни пейки, на които местни и гости ще могат да присядат за кратък отдих.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система