Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.06.2010 г.
П.У.Л.С. ще се бори с обществените нагласи и мнения към зависимите
Продължава издирването на ключов свидетел по разстрела на Хайо
Долна Секирна с най-младия кмет
По- близо до народа?
апропо
Пернишките ветерани спечелиха в Брезник
П.У.Л.С. ще се бори с обществените нагласи и мнения към зависимите
Виктория СТАНКОВА
   
Нужни са нови политики в борбата с наркотиците

Тази година екипът на Фондация „П.У.Л.С.” си поставя за цел да стимулира промяна в обществените нагласи и мнения към зависимите от психоактивни вещества /ПАВ/.Това бе споделено на 26 юни – Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици.
"Наясно сме, че наркотиците са предизвикали изкуствена катастрофа, която засяга повече от 200 милиона души и днес необходимостта от нови хуманитарни и реалистични нови политики за работа с наркозависимите и разпространението на наркотици е особено важно, произтичащо от широко разпространената употреба на наркотици и производство.
Имаме възможност да създадем нов ангажимент на хуманитарно отношение към зависимите от наркотици на базата на разума и състрадание, което генерира действие без идеология, сила, стигматизация и дискриминация", заявяват от фондация П.У.Л.С.
По цял свят 26 юни се отбелязва с многобройни инициативи. Службата по наркотици и престъпност към ООН (СНПООН) ежегодно избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.
През 2005 г. кампанията бе насочена главно към тийнейджърите и младежите, група, която е особено уязвима към злоупотребата с наркотици. СНПООН избра „Наркотиците управляват ли твоя живот? В твоя живот, в твоята среда няма място за наркотици" за тема на международната кампания за периода 2007-2009. През 2008 г. цел бе да се насочи обществения дебат към отглеждането и производството на наркотици като един от най-сериозните проблеми с пряко влияние върху злоупотребата и нелегалния им трафик. И през 2009 година мотото на кампанията бе „Контролират ли наркотиците твоя живот” и акцентът бе върху нелегалният трафик на наркотици.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система