Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.03.2010 г.
От 29 март започва издаването на новите документи за самоличност
Апропо
Буква на стената
Бой заради скоба в пернишката „синя зона”
Кадрови промени в областта и общината
Съдията победи „Миньор” с измислена дузпа на стадиона в „Овча купел”
От 29 март започва издаването на новите документи за самоличност
Любомира ПЕЛОВА
   Системата облекчава процедурата по приема на заявления
Издаването на новите документи за самоличност започва на 29 март, съобщи главен инспектор към ОД на МВР Здравка Райкова.
От 15 март (включително) няма да се приемат заявления за издаване на български лични документи на български граждани и чужденци с такса за обикновена услуга. Въвежда се плавен график за постепенното ограничаване и преустановяване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец
Целта на въведения плавен график в звената “Български документи за самоличност”, “Пътна полиция”, “Миграция” при районните управления на областните дирекции и СДВР е да улесни гражданите в поетапното въвеждане на новите български лични документи. В графика се предвиждат две основни стъпки: първата е постепенно ограничаване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец, а втората – прием на заявления за издаване на български лични документи от новия образец.
Постепенно ограничаване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец започва от 15 март
От 15 до 23 март ще се приемат заявления за издаване на лична карта и паспорт на български граждани само за бърза /3 работни дни/ и експресна услуга /8 часа/.
От 15 март (включително) не се приемат заявления за български документи за самоличност, за пребиваване и за управление на МПС - за български граждани и чужденци с платена такса за обикновена услуга /до 30 дни/.
От 17 март (включително) не се приемат заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и на български лични документи, издавани на чужденци с такса за бърза услуга. Само се връчват готовите документи от сегашния образец.
От 24 март (включително) не се при емат заявления за издаване на български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга. Остава само прием на заявления за издаване с експресна услуга.
На 25 март след 12 часа спира приемът на всякакви заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец. след този час на 25 март /четвъртък/ само ще се връчват готовите документи от сегашния образец.
На 26 март /петък/ до 17.30 часа не се приемат заявления за издаване на български лични документи. Само ще се връчват готовите документи от сегашния образец.
От 29 март стартира приемът на заявления за издаване на българските лични документи на български граждани и чужденци от новия образец. Звената “БДС” в РУ, ОДМВР/СДВР, дирекциите “БДС” “Миграция” и съответните й звена и структурите на “Пътна полиция” – СДВР/ОДМВР ще приемат заявления за издаване на български лични документи на български граждани и чужденци само с такса за обикновена услуга.
От 6 април ще започне приемът на заявления за издаване на български лични документи и по другите два вида услуги – бърза и експресна.
Припомняме, че с въвеждането на новата система ще се облекчи значително процедурата по прием на заявление за издаване на български лични документи. На гражданите ще бъдат предоставяни безплатно разпечатани от системата заявления с попълнени данни. Снимките за документите ще се правят на място, при подаване на заявлението.




Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система