Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.02.2010 г.
Бюджет на минималните сътресения прие минипарламентът в Перник
Апропо
Угъстило се е…
Условна присъда за машиниста, който прегазил стрелочник
Фестивалът до карнавилте в Рио де Жанейро
За шести път Ярджиловци ствзе на голямата награда на фестивала
Контузията на Даниел Златков не била нещо сериозно
Бюджет на минималните сътресения прие минипарламентът в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   На заседанието на ОбС замириса на предизборен популизъм
На извънредно заседание вчера пернишките общински съветници трябваше да приемат отчета на градоначалника Росица Янакиева за касовото изпълнение на бюджета за изминалата 2009 година и да приемат новия основен финансов документ за общината за новата 2010 година.
Без каквито и да е сериозни дебати в пленарната зала „Панорама” местните десни избраници и представителите на центристките партии отказаха да приемат отчета, въпреки че той вече е одобрен във финансовото министерство. Не се чу нито една конкретна обосновка за отрицателния вот. Нещо повече, мнозинството дори не гласува категорично „против”, а излезе с витиеватото „въздържал се”, което според обикновените граждани – данъкоплатци си е липса на позиция. Не един и двама перничани, следящи редовно работата на местните избраници подхвърляха вчера, че в работата на Общинския съвет вече замириса на предизборен популизъм, въпреки че до следващите местни избори има още близо две години.
За сметка на това пък бързо, без пробреми мина приемането на новия бюджет. Рамката на основния финансов документ на Пернишка община е в размер на 52 069 941 лева. Собствените приходи са фиксирани на 33 398 400 лв. Държавните делегирани дейности възлизат на 17 241 564 лв.
Размерът на инвестиционната програма на общината за тази година е определена на 11 145 900 лв. Държавата отпуска за капиталови дейности само 463 900 лева.
Със собствени средства Общината започва ремонт на изгорялата преди шест години театрална зала. Като начало за това в новия бюджет са заложени 2 милиона лева. И тази година основен приоритет за местната управа ще е образованието, за нуждите на което са предвидени 16 311 384 лв., а за здравеопазване - 1 686 868 лв. За социални дейности се предвиждат 1 230 204 лв.
Пернишките минипарламентаристи вчера се обединиха около едно становище – кризата ще окаже и тази година върху икономиката на общината, затова бюджетът трябва да ограничи до минимум сътресенията.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система