Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.10.2002 г.
Андреев се срещна с ветерани
Време за митинги
500 работници навикаха управляващите
Иззеха взрив от криминално проявен
Наш автокрадец хванат в Полша
Андреев се срещна с ветерани
Яна ТОДОРОВА
   Кметът на Общината Андрей Андреев се срещна вчера с възрастни перничани, снимани в най-новия рекламен проспект на града ни. В приятелски разговор гостите споделиха, че снимката е станала случайно и че дори не са разбрали за какво ги снимат. Под фотоса има надпис: “И те градиха Перник...”
На снимката е д-р Боян Ангелов работил като стоматолог в Окръжна стоматологична поликлиника. Смятам, че това което се изискваше от мен, съм го дал - имам 47 години стаж като стоматолог, каза д-р Ангелов. За времето от 1957 година до 1979 година без прекъсване е бил съветник в градския народен съвет. По времето, когато кмет на града е Борис Чолев, д-р Ангелов е бил член на изпълнителния комитет. Тези длъжности по това време не бяха платени, а се извършваха на добра воля, спомни си д-р Ангелов.
Тодор Стоянов е бил директор на Окръжно управление на съобщенията, Велин Велинов бил завеждащ смяна в мина “Иван Русев”. Стаменко Димитров е работил като инженер към Министерството на енергетиката, а Асен Иванов е бил електромеханик в мината. Не сте забравени, каза кметът Андреев на гостите си. Той сподели, че има желание занапред хората да гледат в позитивното и да не подценяват добрата дума и добрия жест. Подобни рекламни материали са много важни за Перник, тъй като представят града ни извън пределите на страната. Напоследък управата поддържа приятелски връзки с градовете от различни страни и подобни проспекти играят важна роля при популяризирането на Перник, каза още г-н Андреев.
Гостите споделиха, че от години са приятели и че всеки ден се разхождат в парка. Те благодариха на кмета за обновяването на парка и за това, че след реконструкцията любимата им алея е била удължена. Това им дава възможност всеки ден да изминават пеша разстояние от 5 километра, което поддържа духа им бодър и ги зарежда със здраве и енергия. Като един от нерешените проблеми на нашия град те посочиха неправилното паркиране. Ще продължим да работим за установяване на ред в това отношение, обеща кметът. Той подчерта че хванатите нарушители се глобяват като минималният размер на санкциите е 100 лева. Гостите сложиха подписите си върху своите снимки. Фотосът на същата страница до техния е на млади пернишки деца, които вече се подписаха през миналата седмица. Албумът ще бъде отворен на това място и ще бъде сложен във витрината на етажа на кмета, където са събрани сувенири от всички краища на света. Това ще бъде връзка със следващите поколения, каза градоначалникът. После той се снима за спомен със своите гости.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система