Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.10.2009 г.
Пернишки младежи влязоха в сградата на българския парламент
Александра – радомирският славей, живее за и чрез музиката и не спира да мечтае
Жертва успокоява в съда обралата я крадла - приятелка
Апашите с претенции крадат само уиски
Пакет от антикризисни мерки предлага пернишкият бизнес
Пернишки младежи влязоха в сградата на българския парламент
Любомира ПЕЛОВА
   Пробваха и стола на шефката на Народното събрание Цачева
В петък, в деня за парламентарен контрол по покана на пернишкия ГЕРБ – депутат Ирена Соколова, около 40 младежи от областния град посетиха българския парламент. Младите хора видяха с очите си как работят политиците от различните политически формации. Ирена Соколова показа на младежите само вратата на стаята, в която работи тя, тъй като имаше заповед в нея да не влизат външни лица. Перничани надникнаха и в Клуба на народния представител, в който депутатите провеждат неформалните си срещи. Някои от тях се снимаха пред трибуната за пресконференции, където малко преди това депутатът от РЗС Яне Янев отговаряше на въпроси на журналисти. Нашите младежи се срещнаха и с пернишките депутати от ГЕРБ Владислав Димитров и Петър Петров и народния представител от Коалиция за България Ангел Найденов. Делегацията от младежи, която наброяваше почти колкото всички народни представители в залата, бе поканена да проследи парламентарния контрол, в който депутати поставяха конкретни питания по различни проблеми на обществото. Според Владислав Димитров това е един добър начин министрите да разберат за даден проблем и правейки проверка, за да отговорят на питането на народните представители, казусът да се разреши.
След заседанието пернишките момчета и момичета имаха възможността да седнат на мястото на министрите и на председателката на Народното събрание Цецка Цачева и да си направят снимки за спомен.
В края на срещата депутатите - домакини от ГЕРБ поканиха гостите си на обяд в стола на сградата.
Областният управител на Перник Иво Петров също се присъедини към групата младежи от Перник, той обаче бе в Народното събрание заради друг ангажимент. „Години наред Народното събрание и като институция и като сграда се смята невъзможно за достъп за обикновените хора. Затова за нас беше много важно да осигурим този достъп на младежите, за да могат да усетят и духа на българския парламент. Това оказва силно мотивираща функция за всички младежи, проявили желание да дойдат. А те бяха над 50 души. За съжаление не всички успяха да дойдат. Младите хора изразиха задоволство да се докоснат до до еманацията на политическата култура, каквато е Народното събрание като институция,” каза мажоритарният депутат от ГЕРБ от 14-ти пернишки МИР Ирена Соколова.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система