Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.08.2009 г.
Волен Сидеров: Хора от ДАНС разчистват сметки в медиите
Децата на Перник дадоха урок по родолюбие и патриотизъм
14 консултантски фирми искат проеоценка на проекти по ОП «Конкурентоспособност
До 4 октомври – реверсивно движение през прохода Владая
Фармацевти търсят помощ в условия на криза
„Жълто-черните” правят страхотен обрат срещу „Сливен”
Волен Сидеров: Хора от ДАНС разчистват сметки в медиите
   И лидерът на „Атака” бил разработван от „Галерия”
Аз имам данни, че съм бил разработван от "Галерия" по нареждане на Румен Петков, за което трябва да му се потърси отговорност, каза пред БНР депутатът и лидер на Атака Волен Сидеров.
Ще искам пълно осветляване по тази афера "Галерия", аз знам колкото и вие. Трябва да стане с ПР-акция. Според мен участието на двамата бивши водещи агенти от ДАНС (Рашко Заяков и Велин Хаджолов-бел. ред.) беше ПР-акция. Това не трябваше да минава през медиите. Те не трябваше да отидат в Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, а в Парламентарната комисия за контрол на ДАНС, посочи Сидеров.
Аз имам чувството, че различни групи в ДАНС си разчистват сметките чрез медиите, а парламентът става тяхна жертва, допълни той.
Според него службите не работят достатъчно по турска линия, откъдето идва ислямският фундаментализъм.
Темата коментира пред БНР и депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, предаде БГНЕС. Той изтъкна, че България е член на НАТО и корелацията между службите за сигурност между страните-членки на НАТО е наложителна.
На шефа на ДАНС му беше отказано посещение в САЩ. Защо този или онзи от ДАНС търси контакти с партията на Яне Янев?! Публично известно е, че водещи фигури на РЗС са креатури на ДАНС, заяви Атанасов. От години е известно Хаджолов къде работеше по край заниманията със спорт. Трябва да подкрепим промените в ДАНС, които се случват. Разработката „Галерия“ категорично е позорно действие. В тези служби, които са централизирани, тези които вземат решения, трябва да имат морала и способността да носят отговорност, каза Атанасов. Началникът на тези двама, които сега ще бъдат освободени от ДАНС, имена няма да споменавам, години наред не е предприел необходимите действия по разработката „Лиана“ и я е държал в шкафчето си. Дали ще бъда в управлението на „Информационно обслужване“ все още не се знае, заяви още Атанасов.
Тъй като става дума само за улики и подозрения за това, че част от агентите на ДАНС са финансово зависими, това трябва много сериозно да бъде проверено от главния прокурор и в максимално кратки срокове, заяви пък Елеонора Николова, главен експерт в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Предстои и изслушване на ръководството на ДАНС. Когато се заговори за Иван Драшков, бивш зам.- председател на ДАНС и неговия кръг, тогава разбрахме част от фактите, които контролирано ми бяха дадени. Част от групата на Иван Драшков оглавява дирекции на ДАНС, което значи, че те трябва да бъдат извън всякакво подозрение, заяви Николова. Когато се създаде ДАНС, към нея имаше много големи очаквания, тоест виждате ли ние в България имаме вече ФБР. Има желание от страна на новото ръководство на МВР тези функции да бъдат категорично отказани на ДАНС, каза Николова. Трябва много бързо и безпощадно да се изчисти всяко съмнение към ДАНС. Имаме сигнали за това, че службата се използва за решаване на лични въпроси, за обслужване на престъпни интереси, каза още Николова. Новият председателр на ДАНС работи по въпроса за това по какъв начин могат да бъдат разсекретени всички документи по разработката "Галерия", каза още Николова.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система