Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.10.2002 г.
Три села искат развод с Общината
Перник се сдоби с подземен паркинг
Врътнаха кранчето на “Солидус”
Три села искат развод с Общината
Ива АСЕНОВА
   Докладна записка до Общинския съвет с искане за провеждане на референдум за отделяне на селата Драгичево, Рударци и Кладница от Община Перник е внесъл председателят на инициативния комитет професор Конов. Това съобщи на пресконференция вчера кметът на Драгичево Спас Спасов. Оказва се, че Общината е мащеха за населението на най-голямото село на територията на областта. Над 2 300 души живеят сега в Драгичево. Община Перник обаче е отделила за селото едва 60% от заложените в бюджета цифри за деветмесечието. В същото време изплатените средства за кметство Изток за същия период достигат 130%, твърди кметът на Драгичево. Той е избран с листата на ОДС и според него това е една от основните причини за тенденциозното отношение на червената пернишка управа към селото. Смело мога да твърдя, че това е населеното място, което вкарва най-много средства в общинския бюджет с данъците от трите бензиностанции, 7-те автоборси и двете борси за строителни материали, които се намират на територията на селото, заяви Спас Спасов. Неколкократно той е внасял докладни до различни институции за решаване на наболелите проблеми на Драгичево, но до момента не е получил отговор от нито една.
Преди време кметът изпратил писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройство във връзка с голямото социално напрежение в Драгичево около плана за градоустройство и благоустрояване. Настояваме той да бъде основно преработен. За отделните имоти се правят по 3-4 поправки, а това изостря отношенията между хората, категоричен е селският кмет.
Неколкократно той търсил съдействие от зам.кмета Мирко Градинаров, писал докладни и до Общинския съвет, но не срещнал разбиране и подкрепа. До момента Спасов не бил поканен на нито едно от заседанията на архитектурно-градоустройствената комисия, макар че по закон като кмет на селото трябвало да присъства на въпросните сбирки.
Сериозен проблем възниква и при сметоизвозването в Драгичево. Според кмета на селото пернишкият градоначалник инж. Андреев настоявал то да се извършва от общинската фирма “Комуналстрой”. Това обаче е неизгодно за нас, защото за целогодишното събиране на боклука фирмата ни иска 17 780 лева, т. е., по 960 лева на месец без начислен ДДС. Същата услуга от частна фирма струва 500 лева на месец.
Чрез медиите той отправи апел към общинското ръководство на Перник “да се сети, че на територията на общината има населено място Драгичево и да се отнася равнопоставено към всички кметства, независимо от политическата принадлежност на техните управници”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система