Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.06.2009 г.
Общината ще довърши стадиона “Миньор” ще играе в Перник
Условна присъда за еднолична перничанка, издавала фактури на Арбен Хавальов
Д-р Вяра Церовска, ГЕРБ: На изборите гласувайте за себе си, бъдете свободни
Онкоболните си имат лекарства
ДКЕВР повиши цената на топлоенергията за Перник
Целият състав на Дирекцията на полицията на крак за изборите
Общината ще довърши стадиона “Миньор” ще играе в Перник
Яне АНЕСТИЕВ
   Драмата приключи вчера в 14,30 часа, двете страни си стиснаха ръцете

Завързалата се в сряда интрига около концесионирането на стадион “Миньор” приключи с хепиенд вчера малко след обяд. В.”Съперник” проследи развоя на всички събития около този вълнуващ доста футболни хора конфликт,ще ви го представим по часове.

ЧЕТВЪРТЪК 17,30 часа

Ръководството на ПФК”Миньор” обяви в медиите, че се отказва от концесията на стадион “Миньор”. Според тях, концесионирането само на стадиона и на касите около него не са изгодни,тъй като децата и юношите няма къде да тренират. Прокрадва се вариантът клубът да играе мачовете си в Кюстендил и феновете настръхнаха. На тях им писна да се пътуващи фенове, а полицията в другите градове да ги арестува и за дребни прегрешения.



СЪБОТА

Фенклубът на “Миньор” призовава всички фенове на протест пред общината , за да се запази “Миньор” за Перник. Феновете обвиняват и двете страни. Те искат градът да има отбор и той да играе в града. Всичко останало е твърде неприемливо и няма да ги удовлетвори.



ПОНЕДЕЛНИК 10,00 часа

Феновете се събраха пред общината, като техни представители бяха поканени на разговор с кмета Росица Янакиева. Стана ясно, че ще има тристранна среща между кмета, ръководството на “Миньор” и феновете. Кметът защитава позицията, че няма начин да се пренебрегнат останалите футболисти в Перник, които играят в малки клубове, на по-ниско ниво, но са стотици. Следващата пресконференция е на стадион “Миньор”



ПОНЕДЕЛНИК 12,30 часа

Стадион “Миньор”. Пернишката драма вече е предизвикала широк отзвук и в националните медии. На стадиона са хора от “Канал”3, ТВ Ринг, сайта Novsport.com в.”Стандарт” , както и местните спортни журналисти. Има и стотина фенове. По това време пристигат на стадиона пресаташето Атанас Караиванов, изпълнителният директор Георги Славчев и административният директор Пламен Атанасов. Последен след политически предизборен делат пристига босът на клуба Никифор Вангелов. Всички влизат в залата зца пресконференции, която е в сградата на стадиона.Феновете се струпват в коридора, за да слушат и те. Всички призиви да се запази тишина, за да могат журналистите да работят, се оказват напразни. Тогава Никифор Вангелов обеща нова среща след пресконференцията, този път с феновете, за да им разкаже и на тях развоя на събитията. Те слизат пред сградата и пресконференцията започва. Вангелов предостави на журналистите “Анализ на обявената процедура за предоставяне на концесия на спортен комплекс “Миньор”. Според боса на клуба той е от юридически екип. В него на четири страници се излагат възражения от направения анализ на документацията. След прочитането му, от клуба се решили да не сключват концесионен договор. Сред въпросите на журналистите сде прокрадна и един,в който се питаше може ли тези противоречия да са на политическа основа, тъй като има няколко дни до изборите. Вангелов категорично отрече такава възможност. Последваха дискусии ,свързани преди всичко с невъзможността на един стадион да се тренира и играе.С липсата на терени за детско-юношеската школа на . Въпреки всички противоречия Вангелов е категоричен, че “Миньор” ще продължи да играе мачовете си в Перник. Следва среща с феновете, на която те настояват да се отиде пред общината и да се проведе среща с кмета. Следват обяснения за опити за връзка между ръководството и кмета, в които все едната страна е заета. Преобладаващото мнение е, че до края на деня срещата не е много вероятна. Столичните журналисти си заминават. Най-упоритите представители на медиите, сред които и тези от “Съперник” обаче застават на позиция пред сградата на Общината. В 14,00 часа става ясно, че среща все пак ще има. Ръководството на клуба пристига в пълен състав. Има и представители на феновете. Най-демократично се решава всички да влезнат в кабинета на кмета,за да няма скрите-покрито.



ПОНЕДЕЛНИК 14,00 часа

Срещата започва с припомняне от страна на кмета на развоя на процедурата за отдаване на стадиона на концесия и съобщаване на факта, че вчера процедурата е прекратена.В началото на срещатапрехвърчат леки искри. Босът на “Миньор” пита кмета би ли подписал такъв концесионен договор. Юридическият екип го е посъветвал да не подписва договора .Кметът пък твърди,че анализът на юридическия екип не е стигнал до нея. Става ясно, че по време на срещата този документ едва ли може да бъде протечен и обсъждан. Нещата не отиват на добре, тъй като на всички присъстващи стана ясно, че вариантът с обявяването на нова концесия , нови преговори и т.н са невъзможни. Първенството започва след малко повече от месец. Някои неща започват да се повтарят. От страна на “Миньор”, че условията за подготовка на юношите са лоши. Кметът Янакиева отново казва, че е против цялата база да бъде дадена на един отбор. И припомня, че двете най-прилични открити спортни съолъжения в града са предоставени за ползване на клуба, визирайки стадионите “Миньор” и “Металург”. Малко неочаквано, но развръзката идва бързо и е щастлива.



ПОНЕДЕЛНИК 14,20

Кметът Росица Янакиева прави предложение. Общината да ремонтира стадиона, визирайки долната част на голямата трибуна и тя да придобие вида на малката трибуна. Срокът е до 8 август. В такъв вид стадионът ще бъде предоставен на клуба. За тренировки ще се ползва стадион “Металург”. За тази финансова година пари за изграждане на на практика нов стадион на игрището, известно като “Конното” няма. След това предложение шефовете на “Миньор” се усмихнаха. Видя се, че изход има. Шефът на фенклуба Петър Илиев напомня, че ще трябва да се изгради и ложа за ВИП-гостите, което също е възможно да се случи. Росица Янакиева и Никифор Вангелов си стискат ръцете. Накрая следва и шеговитата закана от страна на кметицата:”Не биете ли,ще ви бия аз,по женски”.Някой посеща, че първият домакински мач е срещу “Левски”. Точно срещу този отбор “Миньор” пак заигра в Перник. Това се приема като добра поличба и всички си тръгват видимо доволни. Нещо, което рядко се среща в тия времена.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система