Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.06.2009 г.
Измамници се представят за мобилни оператори
Градежът на голф комплекс осигурява 1500 работни места
Масирани проверки започва Инспекцията по труда в региона
Васил Петров пее с КО „Орфей”
82% от децата са със среден и висок риск от слънчево изгаряне
Миньорци останаха на една минута от класиране в първата осмица
Измамници се представят за мобилни оператори
Александра ИЛИЕВА
   Изобретателноста им включи и схемата GSM-кампания
Вече свикнахме всеки ден да четем във вестниците и да гледаме по телевизията съобщения за измамници, които се опитват да прибират парите ни, играейки си с наивността, добрината или страховете ни, и най-често успяват. Купуване на ваучери за мобилни телефони, покъртителни съобщения за пострадали роднини, замесени в катастрофи, закъсали чужденци, които молят за помощ са само част от разиграните сюжети. Фантазията на измамниците няма край.
Най-новата измамна схема е посветена на кампанията на мобилните оператори, свързана с призива им да се откажем от хартиените фактури, за да спасим дърветата и природата. Измамник позвънил на възрастна перничанка и се представил за оператор от М-тел. Попитал я дали иска да се откаже от книжната си фактура, за да спаси природата и тя, естествено се съгласила. Последвал 15 минутен разговор, в който интелигентно звучащият млад мъж научил доста неща за жената. “Той ме попита дали съм доволна от услугите на мобилния оператор, дали желая да си плащам сметката за телефон по банков път и в коя банка имам сметка, пита ме дали имам предишна сим-карта и до каква сума бих се разпростряла в харчовете си за месеца, колко пъти месечно желая да ми звънят, за да ми предлагат разни услуги. Всичките му въпроси имаха за цел да изкопчат информация за мен, за моята възраст, социално и материално положение.”, сподели тя.
След този разговор жената се усъмнила и отишла в офиса на мобилния оператор, за да попита дали негови служители провеждат подобни анкети. От там и отговорили, че нямат такава практика. Според правилата на кампанията гражданите са длъжни сами да търсят служителите от съответния мобилен оператор, за да заявят, че не желаят да ползват книжна фактура, но никой няма да им се обади, за да ги разпитва.
След всичко казано и изписано по темата, не ни остава нищо друго, освен още веднъж да си напомним да внимаваме с непознати и винаги да бъдем нащрек, щом стане дума за пари.



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система