Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.06.2009 г.
Шест деца намериха дом в приемни семейства
НДСВ ще стартира новата си кампания със самочувствие
27 семейства с близнаци получават парична пмощ
За нарушено водоснабдяване сигнализират кметове от общината
Дворът на Централна ремонтна база се превърна в ателие
Младите волейболисти на "Миньор" се класираха сред най-добрите осем
Шест деца намериха дом в приемни семейства
Виктория СТАНКОВА
   Малчуганите са на възраст от 3 до 10 години
Шест деца са настанени в приемни семейства към момента. Това съобщи Румяна Герова началник отдел “Закрила на детето”към Дирекция “Социално подпомагане”. Децата са на възраст от 3 до 10 години. Едно от тях е настанено спешно, тъй като детето е било без надзор. От Комисията за закрила на детето са утвърдени общо пет приемни семейства. От тях две са професионални, а три доброволни семейства. Според статистиката на Агенцията за Закрила на детето Перник е една от водещите области по приемна грижа.
От Министерството на труда и социалната политика са изготвили и специална програма за обучение на кандидатите за приемно семейство. Целта на обучението е запознаване със същността на приемната грижа и ролята на приемното семейство, уточни Герова и допълни, че в скоро време в Перник ще бъде подновена информационната кампания за приемните семейства.
Приемната грижа е социална услуга за деца , акт на държавната политика за закрила на детето и се предоставя по утвърдени единни държавни критерии и стандарти, регламентирани в Закона за закрила на детето, Правилник за прилагане на Закона за закрила на детето , Наредба за условията и реда за кандидатстване , подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване в тях, Наредба за критерии и стандарти за социални услуги за деца. Приемната грижа представлява осигуряване на временна грижа в алтернативна семейна среда на деца, които по различни причини не могат да живеят със собствените си семейства.
Приемната грижа е една възможност за децата, лишени от грижите на собствените си родители да израснат в семейна среда , да се привържат към сигурен възрастен , да усвоят социални модели на поведение и развият своя потенциал за независим живот.
Условията и редът за кандидатстване , подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях се определят с наредба на Министерски съвет по предложение на министъра на труда и социалната политика. Настаняването в приемното семейство може да бъде : краткосрочно, средносрочно дългосрочно и спешно. Видът на настаняването се определя в зависимост от потребностите на детето и целта на неговото настаняване. Краткосрочно настаняване се предприема за срок до 6 месеца с цел подкрепа на биологичното семейство и връщане на детето в него. При краткосрочното настаняване между детето и неговото биологично семейство се осъществяват редовни контакти, ако това е в негов интерес. Средносрочно настаняване се предприема за срок от 6 месеца до 1 година. Дългосрочно настаняване се предприема за срок над една година за деца, чиито родители са починали, неизвестни , лишени от родителски права, с ограничени права или чиито родители трайно не полагат грижи за тях и не е възможно връщане в биологичното семейство.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система