Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.04.2009 г.
Въпреки протестите на столичани, ж.п. спирка „Вардар” ще има
Борецът се бори за държавата си, а не тя за него
НАГРАДИХА Д-Р СИМЕОН ВАСИЛЕВ ЗА ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ПРИНОС В ЗДРАВЕОПАЗВА
Въпреки протестите на столичани, ж.п. спирка „Вардар” ще има
Любомира ПЕЛОВА
   Тя ще осигурява връзката на целия Югозапад със столицата
Напрежението сред жителите на столичния квартал „Гевгелийски”, които скочиха срещу изграждането на ж.п.спирка „Вардар”, се нагнетява умишлено, а зад протестните акции се крият реални икономически интереси на таксиметрови шофьори и превозвачи, включително и пернишки, заяви вчера генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев. Строителството й обаче ще продължи, тъй като тя е част от цялата система на екологичния железопътен траспорт, заяви в Перник и изпълнителният директор на ИА “Железопътна инфраструктура” Симеон Ананиев. Гинев уточни, че са сезирани всички компетентни органи във връзка със самоуправните действия на инициативния комитет, излъчен от жителите от кв. “Гевгелийски” и припомни, че са спазени всички законови процедури при старта на строителството. В момента е невъзможно то да продължи, тъй като инициативният комитет дава дежурства и е опънал палатки на мястото. Строителите били обстрелвани с различни предмети, включително и с камъни. Имало е и заплахи за саморазправа със служители на НКЖИ.
Заради протестите компанията обсъжда алтернативен проект за изместване на жп спирката. Вторият вариант предвижда тя да се намира над тунела за жк“Люлин”. Отстоянието е почти същото, но проектът ще бъде оскъпен, тъй като там инфраструктурата е по-лоша и трябва да бъдат изградени стълбища, пътеки и тротоари.
Областният управител на Перник Иван Димитров заяви, че в града конфликтът за жп спирката умишлено е бил потискан. При него са заявени доста на брой инициативи от страна на граждани, на които досега не е даван ход. Губернаторът бе категоричен, че строителстовото на жп-спирката е акт на държавата и че то трябва да продължи. По думите му, такава била позицията и на министъра на транспорта. “Вардар” е връзката на Югозапада с центъра на столицата, посочи областният управител и заяви, че “не може определени лица да диктуват действията на държавата. Всичко друго е неизпълнение на законовите разпоредби”. Той държи спирката да бъде на същото място. Изграждането може и да се забави, но ще стане, е категоричен пернишкият губернатор.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система