Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.03.2009 г.
Министър Асен Гагаузов даде старт на проект за 4 милиона
Агнеса Дойчинова е лидер за MVP на дамския шампионат
На Благовещение осветиха Ресурсния център в Перник
Министър Асен Гагаузов даде старт на проект за 4 милиона
Любомира ПЕЛОВА
   Реконструкцията и рехабилитацията на пътя от Дивотино до Бучино става за година
В края на годината обновеният път от пернишкото село Дивотино през Люлин до Големо Бучино ще стане факт. Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът на Перник Росица Янакиева дадоха старт на проекта, който е на стойност 4 266 094 лева. Парите се осигуряват от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на България. Изпълнител на обекта е кюстендилската фирма "Гранит 97" АД, която извърши и рехабилитацията на отсечката от шосето Кюстендил - София в участъка, свързващ Радомир и Перник.
Голяма част от общинските пътища са износени, увеличен е рискът от пътни инциденти, затова с изграждането на новата отсечка ще се намали риска от опасни инциденти, ще се съкрати и времето, което губят за пътуване жителите на трите села до Перник и столицата, припомни ръководителят на строителството Михаил Михайлов - главен инженер на общината. Паралелно с изграждането на път, се предвижда строителство на отводнителна система за отвеждане на повърхностни води и полагане на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Очаква се намаляване най-малко с 25% на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, дължащи се на лоши пътни условия в община Перник, допълни още инж.Михайлов.
Той уточни, че обектът има и национално значение, тъй като е свързан с планираното изграждане на 19-километровата автомагистрала "Люлин" и пътния възел от Големо Бучино към аутобана.
Целевите групи, към които е насочен проектът, включват над 4 000 жители на трите села, около 15 000 жители на Перник и региона, пътуващи ежедневно до столицата и обратно, около 23 000 шофьори, преминаващи всеки ден по трасето Перник - София. Ще бъдат облекчени и над 20 фирми, извършващи превоз на пътници и товари в този участък.
Народният представител Ненко Темелков припомни, че вече има поет ангажимент за изграждането на връзката на магистрала "Люлин" с Голямо Бучино, което ще даде невероятен тласък на развитието на трите пернишки села села и те ще станат предпочитани пред Банкя заради по-чистия въздух, по-добрия климат и по-добрите, според него хора, които живеят тук
С удоволствие приех поканата да направя първа копка, не защото обектът е много грандиозен, а защото вече започваме и обекти с локално значение, обекти, които са свързани с подобряване на благосъстоянието на населените места и на връзките между тях. Това е един от първите проекти, които се финансират по ОП "Регионално развитие" и изцяло със средства , финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, заяви министър Гагаузов.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система