Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.03.2009 г.
Тежко болно момиче получи нечакана помощ
Георги Славчев иска задължително точки в мача срещу "Локо"/Мз/
Тежко болно момиче получи нечакана помощ
Любомира ПЕЛОВА
   Зам.областния управител и областен лидер на ДПС заведе в дома му специалисти
Вчера заместник областният управител и областен лидер на ДПС в Перник Боряна Методиева заведе лекари - специалисти при 27-годишната Мария Алекова от Радомир, която страда прогресивна мускулна дистрофия и от 20 години е прикована в инвалидна количка.болното момиче в Радомир специалисти. От седем години Мария е напълно неподвижна, а за нея се грижи единствено майка й Ана. Двете жени мизерстват, издържайки се с общо 150 лева. Беднотията не позволява на майката да наеме гледачка за болното момиче, за да работи, така че инвалидната пенсия и парите за транспортните разходи са единствените финикийски знаци в домакинството. Жената, на която животът нанесъл тежък удар, не може да бъде назначена и като социален асистент на дъщеря си, защото в живота й има мъж, с когото живее на семейни начала.
Зам-областната управителка на Пернишко Боряна Методиева научила от пресата за съдбата на момичето и решила да помогне. Вчера тя заведе в бедния дом на Мария и Ана един от най-добрите невролози на Перник д-р Люси Раденкова, която прегледа Мария и й назначи рехабилитация в специализирана болница, която трябва да се прави поне два пъти годишно. Мария бе прегледана и от личната й лекарка д-р Драгомирова.
След посещението в дома на момичето, зам.областният управител Боряна Методиева заяви:"За съжаление за заболяването на Мария на този етап все още не съществува терапия, която да я възстанови напълно. За това ще направим всичко възможно поне да облекчим малко живота й и да внесем лъч светлина в нерадостното й ежедневие." Методиева се ангажира лично да бъдат намерени и приложени всички механизми, които НЗОК и МТСП предоставят - това са всички медицински прегледи и консултации с необходимите специалисти. След като те бъдат извършени, на младата жена ще бъдат осигурени полагащите й се помощни средства като корсет за поддържане на гръдния кош. Това, което не може да бъде осигурено от държавния бюджет, ще бъде закупено лично от областния лидер на ДПС. Мария може да движи ръцете си и обича да рисува. Затова Боряна Методиева пое и ангажимента да осигури глинени фигури или някакви други съдове, които болната да украсява.
Идеята на Боряна е след това с помощта на медиите да бъде организиран благотворителен търг, на който да бъдат разпродадени на изрисуваните от Мария неща и със събраните средствата да се облекчи малко живота й.
Зам.областният управител обеща още да изясни причината, поради която майката на Мария не може да бъде неин личен асистент - дали става въпрос за недоглеждане от страна на администрацията или за лоша нормативна уредба.
След като случаят стана известен много перничани са готови да помогнат на болната млада жена със средства. Мария мечтае и за компютър, чрез който да може да общува с други болни млади хора. Тя се надява, че ще се намери човек с добро сърце, който да осъществи мечтата й.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система