Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.02.2009 г.
Продължава диалогът между КНСБ и мениджмънта на "Стомана Индъстри"
Ъглошлайф прати мъж в болница
С четири трансфера и много надежди почва шампионата "Миньор"
Продължава диалогът между КНСБ и мениджмънта на "Стомана Индъстри"
Любомира ПЕЛОВА
   Не се предвижда нова редукция на персонала, твърдят от синдиката
Продължават разговорите между представителите на КНСБ и мениджмънта на структуроопределящото за региона предприятие "Стомана Индъстри", съобщи вчера председателят на РС на КНСБ в Перник Наташа Ангелова. Тя припомни, че бонусът "производство" засега няма да се изплаща. Нелицеприятната мярка е наложена от факта, че продукцията на фирмата се продава на цени, близки до нейната себестойност. Уточнено е обаче, че остава бонусът за здравословни и безопасни условия на труд, който е в размер на 200 лева и се издължава на всеки два месеца.
Синдикалистката заяви, че на проведената в края на миналата седмица среща с представителите на мениджмънта е уточнено, че след редукцията на персонала във фирмата през декември, нова няма да има. От дружеството са уточнили, че в сортопрокатния цех от началото на тази седмица вече се работи на две смени, а част от персонала ще бъде пренасочен към други цехове , в които има работа. За онези, които не може да се осигури никаква заетост, ще бъдат пуснати в платен отпуск.
В листопрокатния цех ще се извършва частично планираната реконструкция в зависимост от графика на производството за изпълнение на поръчки.
В момента поръчки има за цеха за мрежи, за ТКЦ и топков цех.
В стоманодобива ще продължи работа при 18 часа на денонощие, тъй като се изпълнява поръчка за "Сиденор", а след това друга - за новия прокатен цех, съобщи Ангелова.
КНСБ смята категорично, че няма друг вариант за защита на интересите на работещите във всички фирми в условията на криза, освен диалог с работодателите. Предстоят още много срещи с мениджмънта в пернишката металургична фирма, допълни лидерката на РС на КНСБ в Перник. Синдикалната централа е отворена за всяко предложение, което би дало възможност за запазването на всяко работно място и отварянето на нови.
КНСБ разработва съвместно с едрия бизнес нов проект, чието пилотно издание ще бъде в Перник, касаещ образованието. Става дума за създаването на нова форма на обучение, което да гарантира изграждането на кадри, от които има конкретна нужда пазарът на труда, заяви Ангелова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система