Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.02.2009 г.
Общината - най-крупният инвеститор в Перник
"Жълто-черните" доволни от условията за подготовка в Кипър
Общината - най-крупният инвеститор в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Успешно защитените проекти са на стойност над 50 милиона лева
Десет са вече проектите на Община Перник, които са успешни защитени и реализацията е реално стартира. Общата им стойност надхвърля 50 милиона лева. Така реално най-големият инвеститор в района, заяви вчера на пресконференция кметът Росица Янакиева.
За подготовката им в продължение на близо една година бяха положени сериозни услия и резултатите не закъсняха. Сега вече те са утвърдени и ние реално се превръщаме в най-големия инвеститор на територията на община Перник, заяви отговорно кметът Янакиева.
Първият е за рехабилитация и реконструкция на пътя от село Дивотино през Люлин до Големо Бучино. Той е по оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност 4,3 милиона лева. Подписан е договорът по него и изпълнението на проекта вече започна.
Вторият проект с подписан договор и стартирало изпълнение е свързан с канализацията на Перник. Той е по ОП "Околна среда" и на стойност.33,6 милиона лева.
По програма "Административен капацитет" също има успешно защитен проект с подписан вече договор. "В търсене на устойчиви модели. Община Перник - възможности за партньорство с бизнеса" е наречен той, а стойността му е 663 607 лева.
Подписан е и договорът по проекта "Регионално депо за твърди битови отпадъци" - техническа помощ по ОП "Околна среда" на стойност 675 хиляди лева. Процедурата е направена, предстои обявяването на изпълнител на проекта.
Проектът касае осигуряването на техническа помощ за разработката на техническия проект за втория етап от изграждането на депото, включващ строителството на претоварни станции в останалите общини на региона, които ще депонират битовите си отпадъци на регионалното депо в Перник и изграждането на инсталация за предварителна обработка и сортиране на боклука.
Пак с пари от успешно защитен проект, за който също има подписан вече договор ще бъде изграден Център за социална рехабилитация и интеграция. Финансирането ще дойде от Социално-инвестиционния фонд, а стойността на проекта е 380 000 лв, от които 78 000 лева са съфинасиране от общината. Сега предстои СИФ да направи процедурата по избор на изпълнител.
Тече вече изпълнението на проекта за реконструкцията на спортния комплекс "Дружба" - първи етап, за 300 000 лева.
"Център за социална рехабилитация и интеграция - Дом за временно настаняване в кв.Калкас" - втори етап, е друг успешен проект, разработен от общината, по който кметът вече е подписал меморандума с "Красива България". Стойността му е в размер на 199 300 лева.
Пак по "Красива България" ще бъдат извършени ремонтът и реконструкцията на читалището в село Люлин. За там са предвидени 165 297 лева.
Един от най-големите разработени проекти, с които с право се гордее общинската управа, е този за реконструкцията на ул."Владайско въстание". Там ще бъде подменена изцяло цялата В и К-система, електропреносната мрежа, уличната настилка. Проектът е разработен по програма "Енергийна ефективност" на Министерството на икономиката и енергетиката и е на стойност близо 8,5 милиона лева. Договорът е подписан и вече са преведени 5,1 милиона лева и в момента се прави процедура за избор на изпълнител.
Одобрен е проектът за възстановяването на общинския драматичен театър "Боян Дановски" който изгоря при пожар в края на 2004 година.
През 2008 година беше успешно изпълнен проект за техническа помощ "Градски парк" по оперативна програма "Регионално развитие" на стойност 663 000 лв. Започна изпълнението и на проект техническа помощ по ФАР на индустриална зона - Перник на стойност 3,6 милиона лева.
Реализацията на успешно защитените проекти дава възможност на големите строителни фирми, които в момента работят на територията на София, да мина и на наша територия, още повече че възможностите за реализация в условията на криза в столицата ще започнат да намаляват, уточни кметът Янакиева. Мащабните проекти дават възможност за наши фирми да бъдат ангажирани като подизпълнители, уточни градоначалникът.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система