Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.02.2009 г.
Протестен митинг пред полицията заради нелепата гибел на Веско
П. Аспарухов и Й. Николов - в челото на мемориала "Георги Трингов"
Протестен митинг пред полицията заради нелепата гибел на Веско
Любомира ПЕЛОВА
   Роднини на младежа и полицаи се видяха, говориха си и не се разбраха
Протестен митинг пред Областната дирекция на МВР в Перник организираха вчера, веднага след като изнесоха панихида за 40 дни от нелепата смърт на 23-годишния Веселин Първанов, който загина на кариерата край радомирското село Стефаново навръх Нова година, близките и приятелите му. Според официалната засега версия, гибелта на младежа се дължи на нелепа трудова злополука - Веско бил прегазен при запалването на 27-тонна фадрома.
Близките на младежа обаче не са категорични - убийство е!
Вчера те носеха големи цветни снимки на момчето и плакати с текстове, обвиняващи полицаи и медиците в опит да бъде замаскирана истината. "Смешници, цял град знае, че е убийство, само вие - не!?, " Заради вашите дребни, корумпирани душици, той още не почива в мир!", Това можеше да е и вашето дете!", "Кирков, търси си работа на кариерата докато още работи, парите свършват!" бяха част от плакатите, които стотина роднини, близки и приятели на Веселин оставиха забити в градинката срещу дирекцията на полицията.
Протестиращите настояваха директорът на ОД на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев да излезе пред тях и да чуе какво имат да му кажат съсипаните от гибелта на младежа хора. В крайна сметка в кабинета му заедно с група журналисти влязоха годеницата на Веско Деница и родителите й.
Полицай №1 на региона призна, че до личната му намеса на 4 януари са допуснати много грешки, не само обаче от полицията, в работата по случая. Безспорно най-драстичната е диагнозата "инфаркт", поставена на премазаното момче в радомирската "Бърза помощ". Ръководството на фирмата и лично бригадирът Борис Янков, са виновни, че са позволили да се пие алкохол в огромни количества на работната площадка - 9 литра твърд алкохол е погълнат в новогодишната нощ. Кръвните проби на всички са показали изключително високи концентрации, специално тази на Веселин е била 3,74 промила. Взетата проба от урината дори е била по-висока, заяви директорът на ОД на МВР. До моята намеса на 4 януари нямаше и задържани, каза комисар Шереметев. Той припомни, че е разпоредил и множество допълнителни експертизи, резултати от които все още не са излезли. Работим на високи обороти. Ако изникнат допълнителни обстоятелства, които биха подсказали, че става дума за убийство, ще промени първоначалната формулировка за смърт при трудова злополука, каза още полицай №1 на Перник.
Близките на загиналото момче обаче не приемат тезата за трудова злополука. Според тях колега на Веселин им споделил, че въпросната фадрома не е палена между 20 часа на 31 януари и 20 часа на 1 януари, така че прегазването реално е невъзможно. Твърдят, че трупът на Веселин е местен, питат защо все още не правен следствен експеримент, защо не са взети отпечатъци, защо строителната машина е заработила ден след гибелта на момчето и реално отпечатъците и евентуалните следи са унищожени. Смятат, че пробите - и кръвната, и от урината, са манипулирани. Вече искаме само досъдебното производство да приключи в законния 60-дневен срок, за да можем чрез адвокатите ни да прехвърлим разследването в София. В Перник истината няма да бъде разкрита, заявиха вчера протестиращите. Те настояват за оставки на корумпирани според тях полицаи, най-вече от Районното управление на МВР в Радомир, на дознатели, прокурори, медици.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система