Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.02.2009 г.
Губернаторът Иван Димитров прие посланика на Република Куба
Баскетболистките на "Миньор" разбиха"Берое" с 18 точки разлика
Губернаторът Иван Димитров прие посланика на Република Куба
Любомира ПЕЛОВА
   Дипломатът получи покана на Иван Рилски
В петък областният управител Иван Димитров и кметът на Община Перник Росица Янакиева се срещнаха с Негово Превъзходителство Герардо Суарес Алварес - посланик на Република Куба в България. На срещата присъстваха инж. Иван Стоицев - зам. областен управител, Бойка Павлова - Председателя на Пернишката Търговско-промишлена палата, инж. Павел Рибагин - управител на фирма "Симпекс" и представители на областна администрация - Перник.
Представителите на областната и общинската управа и дипломатът са обсъждали възможностите за сътрудничество между институциите, неправителствените организации и бизнеса от Пернишко и Куба.
Губернаторът Димитров запозна кубинсикият дипломат с географското положение, историческите и икономическите особености на област Перник и сподели, че топлите отношения между двете страни датират от дълги години, тъй като много кубинци са работили на територията на област Перник.
Негово Превъзходителство Герардо Суарес Алварес благодари на областния управител Иван Димитров за топлото посрещане, потвърди думите му за добрите взаимоотношения между двата народа и заяви готовността да бъдат възобновени добрите стари взаимоотношения. Можем да си бъдем взаимно полезни в областта на биотехнологиите и металургият Перник и Куба имат ярко изразена културна иденетичност и това е още една ниша, в която можем да си партнираме, заяви посланик Алварес и още веднъж подчерта, че Република Куба е отворена за сътрудничество с България.
Губернаторът дари Негово Превъзходителство г-н Алварес с бутилка Губернаторско вино и икона на Св. Иван Рилски, покровител на Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система