Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.09.2002 г.
Излезе от ареста задържан за нарколабораторията в с. Люлин
Само два акта за незаконна сеч
Стимулират малкия и среден бизнес
Излезе от ареста задържан за нарколабораторията в с. Люлин
Красимира СТОЙНЕВА
   Пернишкият Окръжен съд промени мярката за неотклонение на 36-годишният Ангел Ангелов от село Люлин, задържан през май тази година във връзка с разбитата от антимафиотите на НСБОП, РЗБОП и РДВР - Перник незаконна нарколаборатория в селото, от "задържане под стража" в "домашен арест".
Задържаният е внесъл молба в съда за промяна на мярката в парична гаранция. Прокуратурата е изразила становище мярката да бъде изменена в "домашен арест". Съдът е приел мотивите на задържания за влошено здравословно състояние на него и съпругата му и тежки семейни проблеми. За промяната на мярката е повлияло и чистото му съдебно минало.
Акцията бе на 10 май т.г., при която бе разбита нарколаборатория и бе иззето голямо количество субстанция за производство на дрога. При обиска в дома на Ангелов бяха открити пластмасови туби със суровини за производство на амфетамин и инсталация за производство на таблетки. В домовете на кметския син Светлин Иванов на 34 г. и на шурея на Ангелов, Юлиян Аспарухов на 27 г. бяха открити и иззети 4 кг. висококачествен синтетичен прах , от който могат да се произведат 76 000 хапчета, над 6 кг. таблетки и 300 гр. прахообразна субстанция. На следващия ден в тайник в двора на Светлин полицаите откриха още 30 кг. суровина. Тримата бяха задържани в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". От полицаите успя да се измъкне четвъртият от групата- сръбският гражданин Будимир Куйович на 34 г., който живее на семейни начала с жена от с. Дивотино. Легалният му бизнес бе производство на тоалетна хартия. Дни преди акцията на спецполицаите той заминал за Сърбия и до този момент не се е връщал в страната. Обявен е за общодържавно издирване.
Обвинителният акт срещу групата още не е готов и не е внесен в съда, съобщиха от институцията.
Преди дни крадци се вмъкнаха в дома на Куйович в Дивотино и откраднаха от жената, с която живее 2 мобилни телефона "Нокиа", 3 цветни телевизора, 3 мъжки италиански часовника и сребърни бижута за 8 600 лв.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система