Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.11.2008 г.
Радостин Шемета продължава да се прави на луд пред съда
ТК"Металик" размаза противниците си на шампионата на Южна България
Радостин Шемета продължава да се прави на луд пред съда
Любомира ПЕЛОВА
   До 300 дози хероин е продавал дневно един дилър
И вчера наркодилърът от престъпната организирана групировка, разпространявала наркотици в пернишките квартали Изток, Църква и Мошино - 24-годишният Радостин Седефчов, продължи да се държи странно пред състав на Пернишкия Окръжен съд, въпреки че на заседанието, проведено на 6 ноември т.г. съдебно-психиатричната експертиза доказа безспорно и категорично, че младежът е напълно вменяем, разбира свойството и значението на своите действия и може да носи отговорност за тях.
Радостин е изправен пред Темида за притежанието и разпространението на наркотици в особено големи размери. Дрогата, открита в имота на баща му в пернишкия квартал Църква бе оценена от експертите на над 3000 лв. В различни тайници са намерени и иззети канабис, готови дози марихуана и 70 таблетки екстази. Той е бил в продължение на повече от година част от бандата, чиито тартори, според показанията на служителите на сектор БОП към ОД на МВР в Перник,дадени пред съдебения състав вчера, са били Кръстю Кръстев - Кръстето и Бойко Славчев. Те, заедно с Димитър Гиздов и Радостин са обвиняеми по новото дело за разпространение на наркотици.
Наказателното производство срещу останалите членове на бандата приключи, след като те се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата.
Гиздов, Славчев и Кръстев са с неизвестен адрес и делото срещу тях се гледа задочно.
На заседанието вчера показания даде и бившият член на престъпната групировка Станислав Стефанов, който подробно разясни схемата на действие при пласирането на дрогата. И той , и служителите на БОП към пернишката дирекция на полицията, бяха категорични - тарторите са били Кръстев и Славчев. Радостин и Гиздов са били дилъри. Групата се е занимавала предимно с пласирането на хероин. Дневно са продавани до 300 дози, по 10 лв всяка. Специално Седефчов, известен с прякора Шемета, е пласирал предимно т.н."мека" дрога - марихуана, екстази, амфетамини.
Заради неявили се свидетели от Благоевград и Кюстендил, един от които е Огнян Огнянов Механджиев, делото бе отложено за 16 декември. Съдебният състав прие, че лошото време им е попречило да се явят на вчерашното заседание. Ако това се повтори и следващият път, свидетелите ще бъдат доведени в залата принудително, ще им бъдат наложени и парични глоби. Междувременно, докато чакаше насрочването на процеса, стартил в началото на октомври, през август т.г. Радостин беше заловен за втори път с дрога.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система