Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.10.2008 г.
Разследват далавера с продажба "на зелено" на имоти в Банско
Днес поставят охранителни камери на стадион "Миньор"
Разследват далавера с продажба "на зелено" на имоти в Банско
Любомира ПЕЛОВА
   Трима перничани останаха само с огромни заеми
Според прокуратурата има данни за престъпление по чл.209 от НК
Пернишката окръжна прокуратура започна проверка по далавера, свързана с продажба "на зелено" на апартаменти в Банско, при която изгоряха трима перничани.
Историята тръгва през май 2005 година, когато подалата жалба в прокуратурата Силва Нотева и още двама перничани сключват предварителен договор за покупка на апартаменти в Банско от пернишката фирма "Евростил" ООД. Дружеството е вписано в документа като продавач, представлявано е от Стоян Гергинов Василев.
Според удостоверението за актуално състояние на "Евростил" ООД, приложено към преписката, съдружници на Гергинов по време на сключване на договора са Анелия Цветанова Попова и Стефан Иванов Бистрин. С протокол от 11 май 2005 година - ден преди сключването на договора, Общото събрание на дружеството взема решение да извършва продажбата на конкретни жилища, като за целта дружеството се представлява от Стефан Бистрин. За сключване на договора Нотева ползва ипотечен кредит, отпуснат й от Булбанк, чиито директор по това време е Юлиян Попов - съпруг на Анелия Цветанова Попова. Той е и връзката между тъжителката и съдружниците на фирмата - продавач. В края на 2006 - началото на 2007 година въпросните апартаменти са продадени от Стефан Бистрин като единствен овластен за това на трети лица, а окончателен договор с Нотева няма сключен и до момента, сочи документацията на държавното обвинение.
Има ли основание за съмненията за измама? Да, според прокуратурата. За това говори обстоятелството, че на 12 май 2005 година Стоян Василев сключва предварителен договор за апартамента в Банско със Силва Нотева, след като ден преди това е присъствал налично на общото събрание на дружеството, на което е било взето решение друг да извършва такива сделки. Това според обвинението говори безспорно за намерението му да въведе Нотева в заблуждение и подписаният договор да не породи исканите правни последици.
Твърдението на съдружника му Бистрин пък се опровергава от обясненията както на Нотева и приятеля й, така и на другите двама "изгорели" със сключени подобни договори.
Междувременено тримата са завели гражданско дело за обявяване на предварителния договор за окончателен. И докато те търсят правата си по законов ред, изплащайки огромни кредити, Стоян Василев отдавана е станал неоткриваем.
Силва Нотева е подала жалба в Районна прокуратура, която през май т.г. е била прекратена с мотив, че става дума за гражданско-процесуални отношения.
Окръжна прокуратура обаче смята, че делото не е пречка за разследване по случая. Според представителите на държавното обвинение преписката съдържа достатъчно данни за извършено престъпление по чл.209 от Наказателния кодекс, който гласи: "Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода до шест години."
Сега случаят е внесен за ново разследване.



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система