Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.09.2008 г.
Шестима нови нотариуси назначават в Пернишко
Перник пак ще има женски баскетболен отбор в "А" група
Шестима нови нотариуси назначават в Пернишко
Любомира ПЕЛОВА
   Шестима са новите нотариуси, които успешно преминаха през втория етап на конкурса, обявен от Министерството на правосъдието и започват работа в региона. Те са новото попълнение на нотариатите в Перник, Брезник и Трън. Евгения Братоева и Ирина Първанова ще работят в Перник, в Брезник ще бъдат назначени Александър Николаев и Ивайло Петров. В Трън новите нотариуси са Красимир Георгиев и Десимира Николова, обявиха от правосъдното ведомство.
Те успешно преминаха конкурса, който трябваше да определи нотариус на всеки 10 000 души население. На втория му етап на устния изпит се явиха 133-ма кандидати, получили над "добър" 4 на писменото препитване.
Новите нотариуси ще придобият право да упражняват професията си след като министъра на правосъдието Тачева издаде заповед за назначаването им. Преди да получат документа, новоизбраните нотариуси трябва да подадат декларации, че не са общински съветници, нямат регистрирани фирми на тяхно име и т.н.
В подготовката и провеждането на конкурса бяха създадени условия за максимална прозрачност и обективност при оценка на професионалните знания на кандидатите. За пръв път през всички етапи на конкурса бе запазена анонимността на кандидатите и по този начин бяха избегнати всякакви възможности за необективност и външно влияние. На всички участници предварително бяха обявени техническите правила за конкурса, комисията не допусна никакви отклонения от предварително утвърдения от министъра на правосъдието регламент, информираха от Министерството на правосъдието.
И шестимата нови нотариуси, които ще работят на територията на региона са показали перфектни знания. Доказателство за това са оценките им от устния изпит, които са между "много добър" и "отличен".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система