Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.09.2008 г.
Родилката от "Върба" обвинена за убийство на живородено
Камерен оркестър "Орфей" открива новия сезон
Родилката от "Върба" обвинена за убийство на живородено
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера Радомирската районна прокуратура повдигна обвинение за убийство на живородено дете по чл.120 от Наказателния кодекс срещу 34-годишната Мариета Маринова от кв."Върба". Зловещата история е разкрита след плъзналите слухове, че бременната жена е без корем, а бебе в къщата й няма. Междувременно от местната болница, където Мариета потърсила помощ заради получен след раждането кръвоизлив, също алармирали органите на реда, че има случай на раждане извъ здравно заведение.
Така лъснала грозната истина - младата жена родила живо и здраво момиченце и сама отнела живота му. Това при нея е рецидив, твърдят криминалисти от града. Миналата година на 3 срещу 4 август тя също дала живот на момиченце, което било намерено мъртво. Тогава Мариета обяснила, че не знаела, че носи живот, тъй като имала цветна бременност. В деня на самото раждане получила болки в корема, мислела, че има проблем с бъбреците. Отишла в банята и неочаквано за нея бебетобуквално излетяло от утробата й. Починало, падайки на плочките при раждането. Заради странната смърт на новороденото тогава Мариета е осъдена на пробация, чиито срок все още не е изтекъл.
Вчера тя бе изписана от болницата и бе открана в ареста на полицията в Радомир, където започват разпити за случилото се на 9 септември. Назначена й е и нова псхииатрична експертиза, която трябва да покаже може ли да носи отговорност за действията ди. Такав ай е правена и миналата година, но тя не показала отклонения, твърдят започнати със случая. Съпругът на младата жена Юлиян засега е привлечен само като свидетел по започналото досъдебно произиводство. Той е работник в Червена могила. Пред съседи разказвал, че въобще не знаел за бременността на съпругата си, въпреки че иначе тя е била очевидна за целия квартал. Твърдял още, че детето не е негово, тъй като от една година не живеел реално с Мариета като съпруга и я обвинявал, че има изнъбрачна връзка в Бобов дол, където работела като шивачка в тамошна фирма.
Странното в случая на двойната детеубийца е, че тя не е от ромски произход, а според съкварталците й, не била и толкова неука, че да не знае как да се предпази от нежелана бременност или как да я прекрати навреме, ако не желае детето да се появи на бял свят.
Хората от радомирския квартал "Върба" също са раздвоени по отношение на вината съпрузите около убийството на двете новородени. Част от тях твърдят, че Мариета е била обект на системен тормоз от страна на съпруга си, други директно отдават двата кошмарни случая на ниското интелектуално ниво на родилката.
Вчера след обяд стана ясно още, че Районният съд в Радомир е уважл искането на наблюдаващия прокур Петър Симеонов и Мариета е изпратена за 10 дни за изследване в специализираната психиатрична клиника "Св.Наум" в София.
Ако се стигне до съдебен процес и Мариета Маринова бъде призната за виновна, максималната присъда, която я чака, е лишаване от свобода за срок до три години.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система