Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.09.2008 г.
Младежи от Перник и Ниш сглобиха карта на Сърбия
Магистрален бандит нападна и ограби чужденци на Е-79
Младежи от Перник и Ниш сглобиха карта на Сърбия
Диляна ЦВЕТКОВА
   Вчера в Перник пристигнаха младежите от сръбския град Ниш, по повод проекта " Младежки караван" на Отворения клуб,основан през 1996г.
"Младежки караван" има за цел да сближи младите хора от двете страни, да се опознаят,да си сътрудничат и да разработват съвместни проекти,заяви представителят на " Свободен младежки център"- Видин, Николай Цонов,който присъства на конференцията в Младежкия дом на гр. Перник.
Проектът е финансиран от " Добросъседство" България- Сърбия,допълни той.
На срещата присъстваха представители на Общински младежки съвет,който също работи от 1996г.,и от 3 години е със седалище "Общински младежки дом".
ОбМС на Перник е избран чрез избори в училищата преди 2 години и мандата им свършва тази година.
Пред младежите от Ниш се представиха от Българо- френската организация " Мисия България", от Асоциация "Здраве и бъдеще", която е подизпълнител на програмата "Превенция и контрол на ХИВ и СПИН към министерството.
На срещата бяха и членове на Сдружение "Младеж", и Фондация " Пулс".
Секретаря на организацията " Отворен клуб"-Ниш сподели, че са разработвали проекти за човешките права, мирния живот на младежите и интегритета им.
В момента се работи върху образуването на Национален младежки съвет,в който ще участват и сръбски партньори,казаха от Общинския младежки съвет.
Прецедател на двете младежки организации в Перник е кмета на общината Росица Янакиева. Сформиран е ученически младежки съвет, в който се обединяват силите на всички младежки организации, за да се решават проблемите на младите хора в областта с помощта и на общината. Този съвет ще бъде консултативен орган към кмета и ще се финансира,каза Нелета Вълова.
След като пернишките младежи и тези от Ниш обмениха информация се пристъпи към програмата,която се състоя по -късно през деня.
Танцьорите на фолклорната формация от гр. Алексинац Сърбия изнесоха малък концерт пред Младежкия дом след което всички заедно се заеха да подреждат картата на Сърбия. Плуващият проект ще посети и други градове в региона тези дни.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система