Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.08.2008 г.
В Перник дрогата - семеен бизнес за баща и син
Спортно училище "Олимпиец": "Изпратиха ни да тренираме футбол на асфалт"
Отговорът на Общината:"Графикът е единственият възможен"
В Перник дрогата - семеен бизнес за баща и син
Любомира ПЕЛОВА
   Баща и син в Перник са превърнали търговията с наркотици в семеен бизнес. При специализирана полицейска операция проведена завчера от криминалисти на пернишкото Второ РПУ, белезниците са щракнали около китките на 43-годишния Георги Николов и 18-годишния му син Жоро Георгиев. Двамата са заловени от униформените в елитен ресторант в "Изток". Докато обядвали, двамата продължавали и "основната си дейност". Пипнали ги в момент на продажба на дрога. От "клиент", току що купил наркотик от тях, са иззети две хартиени пликчета с кафяво прахообразно вещество. Направеният полеви анализ показал, че е хероин.
Последвал обиск на жилището, обитавано от двамата Манфред, както са известни в наркосредите. Там са намерени и иззети над 300 грама амфетамини. Според запознати с цените на пазара на непозволените упойващи вещества, цената на находката е около 3 000 лв.
Заедно с двамата, пейките на ареста на пернишката полиция е търкал за денонощие и 24-годишният Радостин Методиев. Той също е задържан в момента, в който пласирал дрога. При обиска спецполицаите открили непосредственно до него "изпуснати" четири дози хероин.
Радостин е добре познат и на органите на реда, и на Темида. Той е част от наркобандата, разбита миналата година от ОДП в "Изток". В края на март 2008 година, след като се признаха за виновни и постигнаха споразумение с прокуратурата, с условни присъди се измъкнаха Александър Недялков, Десислав Иванов, Мартин Борисов, Станислав Стефанов и Борислав Николов. Само спряганият за тартор на групата Бисер Димитров - Бизона получи ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца. Тогава Радостин Методиев Седефчов отказа да се признае за виновен и делото срещу него и тройката Кръстю Кръстев, Бойко Славчев, Димитър Гиздов, които са в неизвестност повече от година и бяха обявени за общодържавно издирване, продължава през есента от нов съдебен състав.
"Изток" някога наричаха квартала на металурзите. В годините на прехода той доби нова, за съжаление печална слава като оживен център за продажба на наркотици, най-вече именно на хероин. Тук на пазар идваха и столични дилъри на дребно и наркозависими. Това предизвика специалното "внимание" на органите на реда. Последваха серия успешни специализирани акции и миналата година в квартала бе разбита една от двете големи наркобанди в Перник. Но за служителите на реда няма отдих, тъй като на хоризонта, заедно със старите играчи, се появяват и нови, които са не по-малко агресивни. Борбата с разпространението на наркотици е изведена като приоритетна за състава на ОДП и спецакциите са почти ежедневие. Така при поредната в "Изток" бяха пипнати тримата. И Радостин, и баща и син Георги и Жоро Николови, известни още като Манфред, са сред отявлените наркодилъри в региона, твърдят полицаи. Спецакцията, проведена завчера, е била подготвяни грижливо, пласьорите са били поставени под продължителено наблюдение, което е дало възможност да бъдат хванати на местопрестъплението. Продължават активните разпити на съмнителни лица и на зависими от наркотици в района. Войната срещу дрогата в Перник не спира. Тя е наистина наш приоритет, амбицията ни е да изчистим града максимално, е категоричен шефът на ОДП комисар Шереметев.
В ареста на Областна дирекция "Полиция" в Перник преди ден заедно с тях е попаднал и 29-годишния Румен Георгиев, който пък при задържането му от криминалисти на Първо РПУ се опитал да глътне уличаващото го пакетче с хероин. Румен е криминално проявен и е познат не само като зависим от наркотици, но и като по-дребен дилър на дрога.
Работата по трите ареста продължава, образувани са досъдебни производства, после думата ще има и Темида.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система