Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.07.2008 г.
12 милиона лева влязоха в банковата сметка на общината
"Миньор" хиксира със "Спортист" в конролна среща Своге
12 милиона лева влязоха в банковата сметка на общината
Любомира ПЕЛОВА
   Парите са по споразумението с държавата по делото за табаните
Дванадесет милиона лева влязоха вчера по сметката на Община - Перник, похвали се кметът Росица Янакиева. Това е първият транш от 18-те милиона лева, договорени между местната управа, Финансовото министерство и Министерството на регионалното развитие и благоустрояването, представляващи държавата. Парите идват по споразумението, подписано между трите институции във връзка с делото, което бе заведено от общината за пропуснати ползи и нанесени щети от това , че държавата е складирала върху общински терени отпадъци от въгледобивната дейност. Искът на местната управа бе за около 37 милиона лева.
Според Закона за счетоводството постъпилите пари трябва да бъдат използвани предимно за покриване на дълговете от около 11 милиона лева, натрупани от бившата общинска управа на Перник главно в периода 2003 -2007 година, поясни градоначалникът Росица Янакиева.
Община Перник е оглавила "черният" списък на малкото общини с голям бюджетен дефицит. Вторите в него са с борч от около 1,7 милиона лева, уточни кметът Янакиева. Затова местната администрация кандидатства за 8 от общо 10-те милиона лева, които със специално постановление на Министерския съвет са определени за покриване на бюджетния дефицит в общините спрямо 31 декември 2007 година.
Чака се решение и ако то е благоприятно за общината, с парите от споразумението с държавата за табаните могат да бъдат решавани други пъровстепенни проблеми на населените места.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система