Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.07.2008 г.
Колите - обект на кражби и застрахователни измами
Иво Ангелов със златен медал от турнира "Никола Петров"
Колите - обект на кражби и застрахователни измами
Любомира ПЕЛОВА
   Те са нов вид престъпление за региона
Заедно с кражбите и палежите на автомобили, возилата създават нови ядове на пернишките криминалисти, този път свързани с опити за застрахователни измами, съобщи директорът на ОДП комисар Димитър Шереметев. Това е нов вид престъпление на територията на региона, точни той.
Поне четири са преписките, по които има достатъчно красноречиви факти, че става дума за измами, обяви полицейсйкият шеф. Един от най-скандалните случаи е свързан със закупена за 6000 лева луксозна кола, която била застрахована за двойно по-голяма сума. Два месеца след покупката, автомобилът бил обявен за откраднат.
Тревоже е скокът в кражбите на автомобили. Изчецналите возила през първото полугодие на 2008 година са два пъти повече, в сравнение със същия период на 2007 година. Съотношение е 25 към 17. При нито една от кражбите обаче не е подаван сигнал или не е постъпвала оперативна информация за искан откуп.
Доброто е, че само пет от обявените за изчезнали коли не са били открити. Останалите са намерени в отдалечени и пусти райони.
В Перник бе открит и служебният автомобил "Ауди" на председателката на ДАМС Весела Лечева, който изчезна в началото на годината от столичния квартал "Люлин". Колата е задигната от един от изявените столични автоджамбази, после докарана в Перник и укривана в гараж от "ятак" на столичанина, също с дебело криминално досие, съобщи полицай №1 в региона комисар Шереметев.
Аудито е открито оставено пред фирма Стомана. Преди това полицията вече е имала информация за гаража, в който е държан автомобилът. По случая работи столичната полиция.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система