Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.05.2008 г.
Потънали в неизвестност наркобосове стопират делото "Изток -2"
Анкетират пациентите в болницата
Потънали в неизвестност наркобосове стопират делото "Изток -2"
Любомира ПЕЛОВА
   Чакат от ОДП официална информация за резултатите от издирването им
Заради отсъствието на трима от общо четиримата подсъдими - Кръстю Кръстев, Бойко Славчев и Димитър Гиздов, Пернишкият окръжен съд не даде ход на процеса срещу последните четирима от наркобандата от кв."Изток", които останаха за "второто издание" на съдебното следствие. Пред Темида застана само Радостин Седефчов, който не се призна за виновен на първия процес срещу "компанията", привлечена под съдебна отговорност за участие в престъпна групировка и разпространението на наркотици. В края на март 2008 година, след споразумение с прокуратурата, с условни присъди, разбунили гражданството в Перник, се измъкнаха Александър Недялков, Десислав Иванов, Мартин Борисов, Станислав Стефанов и Борислав Николов. Само спряганият за тартор на групата Бисер Димитров - Бизона получи ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца. Тъй като от него бе приспаднато времето, което той е прекарал в ареста - от 17 януари до 28 юни 2007 година, наркобосът влезе затвора за броени дни и вече се радва на свободата си. Тогава Радостин отказа да се признае за виновен и делото срещу него и тройката Кръстев, Славчев, Гиздов, които са в неизвестност повече от година и бяха обявени за общодържавно издирване, продължава нов съдебен състав, председателстван от Елена Николова - новия окръжен съдия на Перник.
Още на първия процес съдия Иванка Шкодрова замени паричните гаранции от по 3000 лв на тримата и постанови за тях "задържане под стража". Те бяха обявени и за общодържавно издирване. В Перник отдавна се говори, че те най-вероятно не са между живите, още повече, че и досега нито близките им, нито хора от техния кръг имат каквато и да било вест за съдбата им. Няма официална информация и от ГКПП-та на България за това напускали ли са страната изобщо. До вчера обаче в съда не бе постъпила и официална информация от ОДП в Перник за резултатите от издирването, което отложи процеса за средата на юни.
Единственият подсъдим Радостин се държи странно, явно е в състояние на стрес, но близките му не са поискали психиатрична експертиза, така че младежът ще отговаря като напълно вменяем за делата си.
Любомира ПЕЛОВА

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система