Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.02.2008 г.
Заедно с оставките на колегите, подадох и своята
Шестима изхвърчаха от ръководните длъжности в Областна дирекция "Полиция"
Заедно с оставките на колегите, подадох и своята
Любомира ПЕЛОВА
   Комисар Димитър Шереметев - директор на ОДП в Перник
След последните тежки криминални инциденти в Перник, които нагнетиха изключително много напрежението сред обществеността в целия регион, ръководството на ОДП бе поканено на разговор при Главния секретар на МВР. Той заяви, че и вътрешният министър Румен Петков, и той самият не са доволни от противодействието на двете организирани престъпни групи, действащи на териорията на Перник, станали обществено известни с техните противоборства. Главният секретар на МВР поиска обяснение защо няма ефективни мерки спрямо тях. Негова бе и инициативата за търсене на отговорност. Лично аз сам си подадох оставката и предложих с това да се изчерпи проблема. Чувствах се морално задължен да го направя, защото резултатите на дирекцията не бяха такива, каквито трябваше да бъдат.
С предложените от мен промени целя да се промени и информационната база на дирекцията, тъй като до момента това, което влизаше като превратителни данни за замислени престъпления и на базата на тях да бъде реагирано незабавно за противодействие срещу тежката криминална престъпност, беше повече от незадоволително. За съжаление не виждах желание в екипа, който ръководех, желание да се промени и да се активизара, въпреки че неколкократно съм настоявал за това, припомнял съм изискванията си.Нещо повече - напоследък имах чувството, че се правеха опити за укриване и изкривяване на информацията. Не мога да кажа че това е било с някакви нечисти цели, но самият факт е обезпокоителен и трябваше да се вземат мерки. Изразявам надежда, че с този екип, който сме излъчили ,ще успеем да променим в най-кратко време да променим ситуацията и преди всичко да вдигнем общественото доверие в дейността на полицията.
Това, че всички нови ръководни кадри, назначени на мястото на освободените, са с временни заповеди, е лично мое жилание, въпреки че за някои от тях конкурсното начало не е задължително. Презумпцията ми е всеки от номинираните да докаже, че може да се справи със задачите, които поставям и то на ниво, каквото аз искам. Едва тогава ще лансирам всеки един за титуляр от длъжностите.
Признавам, че според мен имаше недобър микроклимат в някои от службите и между самите служби. Във 2-р РПУ съм назначил комплексна проверка ноа цялостната дейност на управлението. Информацията, която имам към момента, въпреки че проверката не е приключила напълно, е изцключиелно тревожна. Факт е, че по-голяма част от тежките престъпления се извършват именно на територияа на 2-ро РПУ в кв."Изток" , а ефективнстта на работа там е слаба. В управлението има изключително лоша обстановка като микроклимат и като отношения между служитлите и между тях и ръководството на самото РПУ.
Нама да коментирам дали при мен има сигнали за връзки на служители на полицията с престъпния свят, но всеки сигнал по принцип, за каквото и да било, се завежда по надлежния ред и се отработва по всички правила на оперативната работа в МВР. Така съм устроен и изключително много се дразня от случаите на предателство
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система