Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.12.2007 г.
Позитивна година за читалище "Светлина"
Час на психолога в училищата ще бори детската агресия
Позитивна година за читалище "Светлина"
Йоана МЛАДЕНОВА
   Земенското читалище "Светлина" приключва една позитивна година, информира неговият управител Райна Хаджиева. През 2007г. дамите от вокалната група за стари и автентични песни "Земенски полъх" с ръководител Румен Василев станаха лауреати на пловдивския конкурс "Нежни чувства", където завоюваха престижното трето място. От проведения през септември в Кюстендил фестивал на старата градска песен, гласовитите земенчанки се завърнаха като носители на първа награда, за което са отличени с плакет и почетна грамота.
През 2007г. читалището в Земен е оборудвано с нов компютър, закупен със средства по отпуснатата от Министерството на културата допълваща субсидия в размер на 1000 лв. Все още не е инсталиран интернет, но ще работим това да се случи през 2008г., каза още Райна Хаджиева. Тя информира, че вече са одобрени три бройки по програмата на Министерството на труда и социалната политика "От социални помощи към осигуряване на заетост". Те ще бъдат за разкриване на работни места за помощен персонал, към читалищата в Земен, с.Пещера и с.Елов дол. Договорите на заетите ще са за 12 месеца при работен ден от 6 часа.
Сурвакарската група към читалище "Светлина" вече е подало своята заявка за участие на предстоящият кукерски фестивал в Перник, който по традиция ще се проведе в края на януари 2008г. Групата е създадена през1924г. и наброява около 50 души, които пазят традициите на региона, отбеляза Райна Хаджиева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система