Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.12.2007 г.
Търговски трикове пред Коледа
Общината размаха пръст на участъците-убийци по магистралата
Търговски трикове пред Коледа
Христина ДЖЕЛЕПОВА
   С наближаването на коледните празници, започват да се пълнят и магазините. Появиха се и така наречените коледни намаления. Но на българите е ясно, че по празниците цените вместо надолу, растат нагоре.
Какво купува перничанинът? Първото, което ни вкарва в настроението на празника са коледните украси. На пазара все още липсват живите елхи, но за сметка на това павилионите са препълнени с изкуствени. Те се предлагат в най-различни размери и разцветки. Тези дни се очаква да се появят и истинските дръвчета, чиито цени ще варират от 5 до 20 лева. И макар да сме с ограничени възможности, никой не остава без коледна елха.
И тази година ще подаряваме обичайните неща - дрехи, обувки, накити, електроуреди, козметики и лакомства. По етикетите и витрините се появиха задрасканите цени, заменени с "коледни". Но те въобще не са по-ниски. Това е просто изпипан трик на търговеца.
Освен около магазините за стандартните подаръци, в града ни настъпи и доста голямо оживление около "Всичко за един лев". От тук може да се купи нещо икономично за джоба, а и доста ефектно. В същото време пак си е подарък.
Един от най-популярните подаръци, които ще разменят перничани тази година, си остава мобилният телефон. Около празниците винаги се появяват доста изгодни оферти. Е, да, после ги изплащаме по цяла година, защото всичките са с карта на договор, но все пак си е коледна промоция. Най-евтиният GSM в момента е само 19.90. Модерните съоръжения се предлагат за хора с най-различни възможности.
Обиколката из пернишките базари и търговски центрове показа, че най-посещавани и печеливши са магазините за играчки. Никой не оставя малчугана си, без подарък за Коледа. Производителите и търговците очакват 15%-20% ръст на продажбите около празника.
И въпреки че възможностите на много хора са ограничени и споделят, че няма да купуват подаръци, всеки трябва да получи нещо на празника. А можеш да зарадваш близките си и с най-малкото.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система