Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.11.2007 г.
Столичните боклуци - далече от Перник
Арестуваха иманяр, пробвал да търгува находки от разкопки
Столичните боклуци - далече от Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Стане ли дума за проблема със столичните боклуци - напрежението неминуемо са нагнетява не само в Суходол и селата около милионния град, които се спрягат като потенциални възможности за складиране на балите с твърди битови отпадъци, а ив съседните области. И най-вече в Перник. Та и този път така. Телефоните на "Съперник" през последните дни прегряха от притеснени данъкоплатци, които в прав текст питаха - Перник ли е съседната община, коментирана в централната преса, с която столицата смята да прави регионално депо, което да се използва като спасение в месеците, в които сметището в Суходол ще е затворено,а заводът за преработка на отпадъците няма да е готов.
Никой не е водил подобни преговори с новия кмет на Перник Росица Янакиева, Перник няма да е градът, който ще се превърне в сметище на столицата, съобщиха от общинската администрация.
Жителите на областния център обаче се притесняват, защото и така градът е замърсен, най-тежка е картината в кв.Тева, където боклуци от старото сметище стигат почти до последните жилищни блокове. Тревогата им се подклажда и от факта, че в решаването на проблема на София, който трябва да е грижа на местната власт, се намеси и държавната в лицето на зам.-министъра на екологията Чавдар Георгиев. И.д. кметът на столицата Минко Герджиков пък наля масло в огъня, коментирайки преговорите със съседна община за въпросното регионално депо, отказвайки да уточни за коя точно става дума. И тъй като преди година подобни опити бяха правени именно с община Перник /които Слава Богу не минаха/, сега данъкоплатците, особено след изявленията на Минко Герджиков, пак настръхънаха. И припомниха, че Перник има опит в живите вериги. С тях бяха спрени ракетите към Боснек, с тях бяха спрени тежките камиони през Мошино, с тях учителите воювяха за по-достойни заплати. Ако трябва, пак с тях ще спрем и балите с боклука на София. Ние не сме сметището на столицата,Перник и децата му също имат право на чиста околона среда, са категорични читатели на вестника, потърсили съдействието ни през последните дни.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система