Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.11.2007 г.
В Брезнишко и Трънско изпращат допотопните манивелки в историята
Разбиха партиен офис изчезват документи, пари не
В Брезнишко и Трънско изпращат допотопните манивелки в историята
Любомира ПЕЛОВА
   Над 1,5 милиона лв инвестирани в цифровизацията на Перник
В 28 села, тринадесет от които в граничната Трънска община и петнадесет в Брезнишко, изпратиха в миналото забравените стари телефонни апарати, по-известни най-вече за хората от третата възраст като манивелки.
Това стана ясно на вчерашната среща в областната управа, в която взеха участие губернаторът Иван Димитров, зам.-областните управители Боряна Методиева и Методи Петров и представителите на БТК Георти Куртев - директор "Връзки с обществеността и корпоративни комуникации", Александър Йонков - директор "Експплоатация - Запад" и Валери Янакиев - директор "Бизнес продажби".
Над 700 000 лв в е инвестирала БТК в универсална телефонна услуга, завъръшена в края на лятото, припомниха вчера областният управител Иван Димитров и Георги Куртев. Александър Йонков допълни, че БТК предостави без компенсации услугата на над 1000 жители в двете общини. За тях придобивката е изключително важна и има и социален характер, като се знае, че става дума за райони, в които населението е на средна възраст над 60 години. Досега в голяма част от тези 28 села единствената връзка със света - сиреч с живеещите в горлемите градове деца и внуци и лекуващите лекари, с "Бърза помощ" и с органите на реда се е осигурявала единствено чрез мобилни телефони.
Старата мрежа в 28-те села на Трънско и Брезнишко е градена през 30-те и 40-те години на миналия век и от тогава не е пипана. Голяма част от нея се е разпаднала, изчезнали са много от кабелите. Сега е приложена безжична телефонизация, която гарантира качествено обслужване, поясни Георги Куртев.
Подобно безжично решение на въпроса се прилага за пръв път в страната, уточни Александър Йонков.
На вчерашната среща представителите на телекома припомниха, че компанията е инвестирала над 1,5 милиона лева в цифровизацията на Перник, която приключи в края на 2006-та година. През юли и август това стана и в Радомир, където бяха сменени близо 1300 аналогови телефонни поста.
БТК е единственият български оператор на фиксирани мрежи, който инвесетира в изграждането и подобряването на инфраструктурата. В цялостната водернизация и разширение на мрежата си БТК е вложила 34 милиоан лв само през последните шест месеца, съобщиха представителите на телекома вчера в Перник. И областният управител Иван Димитров, и гостите от столицата бяха единодушни - вчерашната среща е поредното доказателство за ползотворно публично-частно сътрудничество между Българската телекомуникационна компания и областната управа на Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система