Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.10.2007 г.
Ники Пора, известен с 15 опита за самоубийство, пак оцеля след стрелба
Пострадалите семейства от "Цалева круша" настанени в "Зора"
Ники Пора, известен с 15 опита за самоубийство, пак оцеля след стрелба
Любомира ПЕЛОВА
   35-годишният пернишки рецидивист Николай Александров, по-познат като Ники Пора, оцеля за пореден път след като бе прострелян с пистолет в неделя след обяд.
Пора стана прословут с безкрайните си опити за самоубийство в следствените арести и в затворите, извършени с идеята да избегне правосъдието. Опитал е абсолютно всичко - тровил се е с лекарства, увисвал е на въжето, рязал е вените си, обявявал е гладни стачки, заплашващи сериозно здравето му. Най-атрактивен сред всичките му над 15 опита да сложи край на живота си безспорно е скокът от прозореца на последния етаж на Съдебната палата в Перник преди около три години, по време на съдебен процес за поредната му кражба. И тогава той оцеля, отървавайки се само с дребни натъртвания и охлузвания, след като се приземи върху павилион за вестници.
Осъден е да живее, коментираха вчера в Перник, след като се разчу за стрелбата в неделя.
Инцидентът е станал около 16,35 часа на ул."Граово", близо до автобусната спирка при бензиностанция на "Лукойл" на изхода на града към Брезник. Скандалът е избухнал между Александров и родния му вуйчо - 61-годишният бивш старшина от МВР Панев. Словесната престрелка бързо прераснала в побой. 35-годишният рецидивист бил особено агресивен и нападнал вуйчо си с брадва, която измъкнал от паркирания наблизо автомобил. За да се предпази от острието й, което реално щяло да му разцепи главата, 61-годишният роднина на Пора извадил законно притежаван пистолет "Макаров" и предупредил рецидивиста, че ще стреля. Александров продължил да налита с брадвата и вуйчото стрелял. Куршумът първо наранил в лявата ръка майката на Пора - Агнеса Григорова, дългогодишна старша медицинска сестра в хирургичното отделение на пернишката общинска болница "Рахила Ангелова", която била на мястото на скандала и се опитвала да предотврати свадата, после се забил в тялото на Пора.
67-годишната жена и синът й веднага са откарани в болница. Бившата медицинска сестра е добре, опасност за живота й няма. Пора обаче е бил в коматозно състояние. Екипът реаниматори извършили животоспасяващата операция. Наложило се да му бъде изваден далакът му и част от разкъсаните от куршума черва. Куршумът обаче все още е в тялото на Ники Пора, тъй като е останал забит в областта на таза, зад стомашно-чревния тракт и изваждането му по оперативен път на този етап е рисковано, поясниха медиците.
Вуйчото - дългогодишен служител на МВР, за когото всички в Перник казват, че бил изключително етичен и кротък човек, без нито едно наказание в 30-годишната си работа като старшина в полицията, е бил задържан в ареста на ОДП за 24 часа.
Образувано е досъдебно производство и текат процедури за изясняване на подробностите по инцидента, при който Ники Пора оцеля за пореден път, уточниха от пресцентъра на ОДП.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система