Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.10.2007 г.
Педагози се възмущават от министрите Пламен Орешарски и Даниел Вълчев
Четири случая на ракови заболявания открити при прегледи в Перник
Педагози се възмущават от министрите Пламен Орешарски и Даниел Вълчев
Станислава БОЯНОВА
   Омерзени сме от цинизма и наглостта на тези "държавни" мъже, които лекомислено и безотговорно ни противопоставят на цялата общественост със заплахи и куха статистика, облечена във фалшива загриженост за бъдещето на образованието. Това се казва в отворено писмо на учителския колектив при ОУ "Св. Иван Рилски" във връзка с излъчения материал на новинарския екип на BTV, който показа тайната размяна на реплики между министрите Даниел Вълчев и Пламен Орешарски по време на преговорите в неделя.
С този репортаж цялата българска общественост разбра истината за това кой забавя преговорите за решаването на проблемите на българското образование. Децата ни отново остават вън от класните стаи, жертва на интригите и демагогията на министри, които провалят усилията на учителските синдикати за постигане на споразумение.
Явно е вече за всички, че правителството умишлено нагнетява общественото мнение, като непрекъснато ни противопоставя на някого - родители, ученици, съсловия. Вменяват ни вина за бъдеща инфлация, вдигане на плоския данък, качеството на образованието - плод на псевдореформите, наложени от самото правителство, чиято политика ние чинно следваме! Няма да е странно за нас, а вече и за цялата българска общественост, ако се окажем виновни и за глобалното затопляне, наводненията, сушата и "промяната на пътя на Халеевата комета".
Излъченият материал доказва нашите опасения, че правителството има предварителен сценарий за изход от стачката, защото е наясно, че нашето съсловие от години живее на кредит и притиснато от банковите институции, ще наведе глава и ще се върне в класните стаи. Но днес, повече от всякога, сме решени да предадем своя урок по гражданско достойнство на цяла България, се казва още в отвореното писмо.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система